Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDRETSNeix la primera guia en lectura fàcil per sol·licitar assistència jurídica gratuïta

Neix la primera guia en lectura fàcil per sol·licitar assistència jurídica gratuïta

Amb el nom ‘Guia pas a pas’ ha estat elaborada per l’Associación Liber de Entidades de Apoyo en col·laboració amb el Colegio de la Abogacía de Madrid (ICAM)

guia assistència jurídica en lectura fàcil
Jutgats de la Plaza de Castilla a Madrid // Foto: Servimedia

L’Asociación Liber de Entidades de Apoyo ha elaborat en col·laboració amb l’Il·lustre Colegio de la Abogacía de Madrid (ICAM) la Guia pas a pas, un document que busca ajudar les persones amb discapacitat en el procés de sol·licitud de justícia gratuïta.

La ‘Guia pas a pas’ es presentarà al saló d’actes de l’ICAM aquest divendres, a les 10.00 hores, en un esdeveniment en què estaran presents representants del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030; del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), de la Fundació ONCE i de la Fundació Dret i Discapacitat.

A la jornada es dissertarà sobre la relació entre el dret a l’accessibilitat cognitiva, l’assistència jurídica gratuïta i l’accés a la justícia de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La ‘Guia pas a pas’ és una eina que “contribuirà que les persones amb discapacitat puguin exercir els seus drets en igualtat de condicions i amb les màximes garanties”, segons ha informat l’Asociación Liber de Entidades de Apoyo.

Aquest document “permetrà conèixer i sol·licitar amb més autonomia els beneficis a què tenen dret les persones amb discapacitat en virtut de la Llei d’Assistència Jurídica Gratuïta”, i explicarà com “facilitar, de manera efectiva, l’exercici del dret a accedir a la justica de les persones amb discapacitat”.

També proporcionarà recursos als professionals que, “sense necessitat de formar part d’un grup jurídic, estan directament relacionades i relacionats amb l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat, especialment mitjançant la provisió de suport a la presa de decisions”.

La ‘Guia pas a pas’, que ha estat possible gràcies al finançament del Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, s’ha elaborat a partir de la redacció d’un equip d’estudiants de la Clínica Jurídica de la Universitat Rey Juan Carlos, amb la revisió jurídica de l’Equip de Justícia Gratuïta i Torn d’Ofici de l’ICAM i la validació de dos grups professionals de l’associació Afanias.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content