Neix la primera assegurança de llar destinada al col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda

Mútua de Propietaris presenta ‘Hogar Sin Barreras’

assegurança llar persones mobilitat reduïda
L’acceessibilitat universal a les llars tenen moltes mancances // Foto: Wikimèdia Commons

L’asseguradora Mútua de Propietaris ha presentat avui Hogar Sin Barreras, la primera assegurança destinada a persones amb mobilitat reduïda, creada per atendre les seves necessitats especials.

Aquesta nova pòlissa inclou assessorament i informació en matèries vinculades a la discapacitat, la realització d’un diagnòstic d’accessibilitat, un servei de telefarmàcia, la responsabilitat civil derivada de l’ús de cadires de rodes amb motor o la gestió de subvencions i llicències, entre altres cobertures.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Després de més de dos anys de col·laboració amb la Fundació Mútua de Propietaris, la missió és la millora de l’accessibilitat a l’habitatge per a les persones amb mobilitat reduïda, ens vam adonar que les assegurances tradicionals de llar no cobreixen les necessitats específiques d’aquestes persones pel que vam decidir estudiar-les i donar-los una solució a través de Hogar SIn Barreras “, explica Laura López, directora d’Estratègia de el Grup Mútua de Propietaris.

A Espanya, on l’envelliment de la població és progressiu, hi ha 3.850.000 de persones residents en llars amb discapacitat, el que equival a un 20% de les llars. Amb una edat mitjana de 64,31 anys, el 74% de les persones amb discapacitat afirma tenir dificultats per a les activitats bàsiques de la vida diària.

BANER_300X250

“Amb el pas dels anys o bé fruit d’una malaltia crònica, la mobilitat de les persones va canviant i les seves llars s’han d’adaptar a aquesta nova situació. Per això, com a Grup, ens hem esforçat a entendre aquestes noves necessitats per oferir una assegurança amb cobertures específiques que, com a punt de partida, incorpora la realització de l’Informe bàsic sobre l’estat de l’accessibilitat i condicionament de l’habitatge per a persones amb diversitat funcional “, explica Laura López.

Aquest informe serà realitzat per l’Associació per la Vida Independent en col·laboració amb la proptech Sensedi, utilitzant les tecnologies més innovadores, i analitzarà l’estat general de l’interior de l’habitatge, assessorant sobre les possibles deficiències i recomanant millores.

Hogar Sin Barreras cobreix també la gestió dels tràmits de sol·licitud de subvencions i ajudes per a l’execució de les millores proposades en l’estudi d’accessibilitat; de les oportunes llicències, i de les ajudes específiques per a persones amb discapacitat i gent gran amb limitacions de mobilitat.

L’assessorament telefònic sobre aspectes com els recursos socials i assistencials del municipi i de la comunitat autònoma de residència -per exemple, teleassistència, ajuda domiciliària, centres de dia o residències- completen aquesta assegurança.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*