Diumenge, 24 setembre 2023
IniciSALUT MENTALNeix el podcast ‘Txarrem’ per parlar de salut mental i trencar estigmes...

Neix el podcast ‘Txarrem’ per parlar de salut mental i trencar estigmes i estereotips

Creat conjuntament persones vinculades al servei Compàs de l’Associació TALMA i professionals de Ràdio les Borges

podcast txarrem radio les borges
Emissió de ‘Txarrem’ a les instal·lacions de Radio Borges // Foto: Associació Talma

‘Txarrem’ és el nom d’un projecte, i ara també un podcast, que vol apropar, sensibilitzar i parlar de la salut mental amb l’objectiu de trencar els estigmes i estereotips que envolten les persones que viuen amb un trastorn. A més, també vol tractar temes com les emocions, el benestar, el malestar o les circumstàncies que ens poden portar a desenvolupar un trastorn mental, com les addiccions o altres factors de risc.

ICF23_Baner Financament-300x600

De la mateixa manera, el projecte ‘Txarrem’ busca l’apoderament de persones amb experiència pròpia i de familiars que conviuen o estan a prop d’una persona amb trastorn mental perquè puguin parlar de les seves vivències, experiències i realitat viscuda. 

D’altra banda, també incorpora el punt de vista de les professionals en salut mental de de l’Associació TALMA i altres professionals externs que intervindran en alguns podcast per ampliar la informació sobre algun tema en concret. Tot això, combinat amb la presència i la participació oberta amb la comunitat a través de les xarxes socials de Ràdio les Borges i també de l’Associació TALMA.

No és la primera acció que TALMA realitza amb aquest objectiu, ja que des de fa alguns anys col·labora amb l’Oficina Jove i altres projectes que apropen el món de la salut mental a la comunitat, i especialment al col·lectiu jove i adolescent a través de sessions formatives o dinàmiques a les hores dels patis als instituts de la comarca. De fet, ‘Txarrem’ surt d’aquestes petites accions que, fa anys, es realitzaven de forma independent i ara s’aglutinen en un mateix projecte transversal de l’Associació TALMA en què el principal objectiu és la prevenció (sobretot en salut mental) i la sensibilització dels col·lectius que atenem, per trencar els estigmes i les discriminacions en diversos àmbits de la vida diària de les persones amb necessitats de suport.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El primer podcast del projecte ja es troba disponible a la pàgina web de Ràdio les Borges i la idea és anar elaborant nou contingut durant els propers mesos amb l’objectiu que els i les oients de ‘Txarrem’ puguin escoltar un nou podcast cada mes.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content