Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciEntitatsIlersis incrementa en un 23% la facturació en 2021 gràcies a la...

Ilersis incrementa en un 23% la facturació en 2021 gràcies a la consolidació de la seva àrea de fusteria

L’entitat també va aconseguir també doblegar l’exportació segons les dades presentades en la Memòria Anual

Ilersis articles fusteria
Una treballadora manipulant una peça de fusta // Foto: Ilersis

La Fundació Privada Ilersis ha aconseguit doblar en 2021 l’exportació i ha incrementat en un 23% la facturació respecte a l’any anterior, gràcies a la seva àrea de fusteria, malgrat el context actual d’inflació latent, l’escassetat de matèries primeres i els elevats costos energètics. Aquesta és una de les principals dades recollides en la Memòria Anual 2021 de l’entitat que es va presentar ahir.

Segons les dades sobre l’evolució de l’activitat industrial i la projecció d’Ilersis, entre 2010 i 2021 s’han multiplicat per 4 el volum d’unitats produïdes i s’ha doblat la venda de caixes estàndard respecte a 2018. En concret, l’any 2021 l’entitat ha fabricat 64.000 caixes estàndard i 49.000 a mida.

Cal tenir en compte que l’entitat va quedar molt afectada per l’incendi d’un dels seus emplaçaments productius el 2018, els efectes de la pandèmia de la COVID-19 i la inflació econòmica actual.

“Malgrat el context de crisi, hem sabut trobar nous nínxols de mercat i oferir productes innovadors que ens han permès atreure nous clients i consolidar els llocs de treball existents”, ha explicat l’actual responsable de la Fundació, Isaac Casanovas, durant la presentació de la memòria.

Així mateix, Casanovas remarca el paper fonamental de l’administració pública: “és imprescindible que les administracions donin suport a les persones amb especials dificultats contractades als CET d’entitats socials sense ànim de lucre”.

Nous productes, nous mercats

L’any 2019, Ilersis inicia la fabricació de joguines sostenibles i el 2021 reporta un increment de vendes del 61%. Un indicatiu de l’aposta de la societat per a la creació i consum de productes més sostenibles i responsables amb el medi ambient.

En l’àmbit de l’àrea de manipulats, al llarg del 2021, s’han produït un total d’1.800.000 unitats en cadena de muntatge, entre els quals hi ha l’elaboració de 53.000 lots de Nadal.

Participació en fires internacionals i nova web

Per donar a conèixer la gamma de solucions de packaging de fusta, ha estat clau la participació de la Fundació en fires internacionals com el Salón Gourmets de Madrid i la fira Hispack de Barcelona.

D’altra banda, Ilersis també ha estrenat una nova pàgina web per impulsar la venda del packaging de fusta. El portal web, incorpora botiga en línia i facilita la personalització i compra de caixes, expositors i altres elements elaborats amb fusta natural.

Primera empresa catalana amb el distintiu DGQA

Una de les claus que ha permès generar la confiança de nous clients, ha estat el compromís de l’entitat amb la qualitat i la seva gran aposta per la sostenibilitat i pels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. Tant és així que el 2021 ha aconseguit el distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental pels productes de fusta estàndard i les peces de fusta per a jocs, essent la primera empresa catalana de productes de fusta en aconseguir-lo.

Així mateix, per impulsar i establir accions vinculades a la cura del medi ambient, ha renovat les certificacions ISO 9001 de Qualitat i ISO 14001 de Medi Ambient, ha assolit l’objectiu de reduir el 20% de les emissions de CO 2, el 2020, i està treballant per assolir una reducció del 50%, l’any 2030.

Prop de 300 persones treballen a Ilersis

El Centre Especial de Treball d’Ilersis està en constant recerca de projectes generadors d’ocupació, competitius i integradors a la societat, que aportin visibilitat a les persones amb discapacitat, amb especials dificultats o amb diagnòstic de malaltia mental.

Actualment, la Fundació Ilersis genera ocupació a prop de 300 persones, repartides entre les àrees social, industrial, brigades (neteja, medi ambient…) i Comerç i Restauració – Bo de Shalom i, amb la futura inauguració del nou edifici al Polígon dels Frares, espera mantenir els llocs de treball de les persones amb discapacitat.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content