Neix al Lluçanès un model d’inserció laboral que eviti qualsevol discriminació, també per discapacitat

Qualitat Lluçanès està Impulsat pel Consorci del Lluçanès amb el suport de la Generalitat

lluçanès-inserció-laboral-discriminació-persones-discapacitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va participar divendres en la presentació del projecte Qualitat Lluçanès, impulsat pel Consorci del Lluçanès amb la col·laboració del Departament.  Es tracta d’un pla d’acció orientat a fomentar un model innovador i de qualitat d’inserció laboral. En aquest sentit, es treballa per un model basat en l’excel·lència que eviti, en els processos de contractació i les ofertes de feina, qualsevol discriminació, sigui del tipus que sigui (sexe, edat, origen, discapacitat, etc.). 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, ha assessorat el consorci en aquest projecte cap a un model innovador i de qualitat d’inserció laboral inclusiva, que s’ofereix a les persones i empreses del Lluçanès, però extrapolable en altres territoris. 

BANER_300X250

En el decurs de la seva intervenció, el conseller va destacar que “aquest és un projecte que treballa per la igualtat de tracte i d’oportunitats i per la no discriminació, i que pot ser exportable a d’altres territoris. La discriminació ens fa ser ineficients, és una rèmora per a les empreses, perquè no aprofitem tot el potencial del nostre capital humà. No ens podem permetre el luxe de no aprofitar l’experiència i les capacitats d’una persona per la seva edat, el seu gènere o el seu nom”. 

Qualitat Lluçanès es fixa com a objectius prioritaris millorar la competitivitat empresarial del territori, oferir una ocupació de qualitat, millorar l’atenció i l’ocupabilitat de les persones usuàries del Servei d’Ocupació del Lluçanès. El projecte també treballa per l’excel·lència del servei i potencia les perspectives de futur del territori, frenant la despoblació i fent possible l’acollida de nova població. 

En aquest sentit, El Homrani va subratllar: “Tenim la voluntat de treballar en xarxa amb el territori, en concertació amb els agents socials, empreses, municipis i entitats per buscar la millor adaptació de les polítiques d’ocupació.” 

Entre d’altres actuacions, el pla incorpora la redacció d’un protocol per la gestió d’ofertes tenint en compte la no-discriminació i la igualtat en l’accés al treball de les persones. Aquest protocol inclou la publicació de les ofertes, les entrevistes de preselecció i els processos de selecció per competències o seleccions de currículums cecs. 

Les accions també inclouen promoure la responsabilitat social de les empreses. En aquest sentit, es vol impulsar un acord per formar en la selecció per competències i selecció per currículums cecs, així com l’assessorament per incloure la incorporació de la no-discriminació en els seus treballadors i treballadores i fins i tot incorporació de la no-discriminació en els convenis. 

Una altra de les actuacions que s’impulsarà és la creació d’un servei d’informació, assessorament i sensibilització davant situacions de precarietat i vulnerabilitat laboral que puguin patir les persones del territori.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*