Neix al Lluçanès un model d’inserció laboral que eviti qualsevol discriminació, també per discapacitat

Qualitat Lluçanès està Impulsat pel Consorci del Lluçanès amb el suport de la Generalitat

lluçanès-inserció-laboral-discriminació-persones-discapacitat

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, va participar divendres en la presentació del projecte Qualitat Lluçanès, impulsat pel Consorci del Lluçanès amb la col·laboració del Departament.  Es tracta d’un pla d’acció orientat a fomentar un model innovador i de qualitat d’inserció laboral. En aquest sentit, es treballa per un model basat en l’excel·lència que eviti, en els processos de contractació i les ofertes de feina, qualsevol discriminació, sigui del tipus que sigui (sexe, edat, origen, discapacitat, etc.). 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, mitjançant la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, ha assessorat el consorci en aquest projecte cap a un model innovador i de qualitat d’inserció laboral inclusiva, que s’ofereix a les persones i empreses del Lluçanès, però extrapolable en altres territoris. 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En el decurs de la seva intervenció, el conseller va destacar que “aquest és un projecte que treballa per la igualtat de tracte i d’oportunitats i per la no discriminació, i que pot ser exportable a d’altres territoris. La discriminació ens fa ser ineficients, és una rèmora per a les empreses, perquè no aprofitem tot el potencial del nostre capital humà. No ens podem permetre el luxe de no aprofitar l’experiència i les capacitats d’una persona per la seva edat, el seu gènere o el seu nom”. 

Qualitat Lluçanès es fixa com a objectius prioritaris millorar la competitivitat empresarial del territori, oferir una ocupació de qualitat, millorar l’atenció i l’ocupabilitat de les persones usuàries del Servei d’Ocupació del Lluçanès. El projecte també treballa per l’excel·lència del servei i potencia les perspectives de futur del territori, frenant la despoblació i fent possible l’acollida de nova població. 

BANER_300X250

En aquest sentit, El Homrani va subratllar: “Tenim la voluntat de treballar en xarxa amb el territori, en concertació amb els agents socials, empreses, municipis i entitats per buscar la millor adaptació de les polítiques d’ocupació.” 

Entre d’altres actuacions, el pla incorpora la redacció d’un protocol per la gestió d’ofertes tenint en compte la no-discriminació i la igualtat en l’accés al treball de les persones. Aquest protocol inclou la publicació de les ofertes, les entrevistes de preselecció i els processos de selecció per competències o seleccions de currículums cecs. 

Les accions també inclouen promoure la responsabilitat social de les empreses. En aquest sentit, es vol impulsar un acord per formar en la selecció per competències i selecció per currículums cecs, així com l’assessorament per incloure la incorporació de la no-discriminació en els seus treballadors i treballadores i fins i tot incorporació de la no-discriminació en els convenis. 

Una altra de les actuacions que s’impulsarà és la creació d’un servei d’informació, assessorament i sensibilització davant situacions de precarietat i vulnerabilitat laboral que puguin patir les persones del territori.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*