21.4 C
Barcelona
Diumenge, 5 juliol, 2020

La Taula del Pacte Nacional pels Drets de les persones amb discapacitat fixa els primers objectius i fites

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
constitució-Taula-Pacte-Nacional-Drets-Persones-discapacitat objectius fites
Moment de la constitució de la Taula del Pacte Nacional de les Persones amb Discapacitat // Foto: Jordi Bedmar

La setmana passada va tenir lloc al Palau de la Generalitat l’acte de constitució de la Taula del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat, que va estar presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i en el que van participar una seixantena de representants dels col·lectius i organitzacions implicades en el Pacte.

La Taula del Pacte Nacional està presidida pel president de la Generalitat i hi participen el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, i la consellera de la Presidència, així com els representants del Govern de la Generalitat que ja formen part del CODISCAT, als quals s’afegeixen el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; la directora general de Serveis Socials; el director general de Relacions Laborals; la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i la directora general d’Igualtat. 

També en formen part el president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI); els membres del CODISCAT representants de les diferents federacions; un representant de la Taula del Tercer Sector, de les organitzacions municipalistes, de les organitzacions sindicals, de les patronals, de la Confederació del Tercer Sector, de la Intercol.legial, de cadascun dels grups parlamentaris i fins a cinc membres en qualitat de persones expertes. Les reunions de la Taula seran quadrimestrals. 

Després de la primera trobada, la Taula del Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat, ja s’ha marcat alguns objectius i fites. Aquests són:

  • Transposar la Convenció de l’ONU, com ja han fet els 160 estats i països que han subscrit l’acord. 
  • Aconseguir que les persones amb discapacitat participin íntegrament en les decisions que els afecten; trencar amb el binomi pobresa/discapacitat i que es deixin de considerar els drets de les persones amb discapacitat com una concessió i estiguin plenament incloses. 
  • Suposa el tret de sortida del treball amb un full de ruta clar, que és sincronitzar totes les polítiques que ja s’estan realitzant, tant entre els diferents departaments de la Generalitat com entre totes les administracions, per tal d’assegurar els drets i la plena ciutadania de les persones amb discapacitat. 
  • S’han constituït sis grups de treball: accessibilitat i mobilitat; salut i suports orientats a la comunitat, a la presa de decisions i a la vida independent; educació i infància; inserció laboral, llibertats civils, polítiques, accés a la justícia, dones, seguretat i protecció; i sostenibilitat del sistema i finançament. 

Les sessions dels grups de treball s’iniciaran el proper mes de setembre i la periodicitat serà bimensual o la que cada grup consideri adient. 

Els grups treballaran a partir d’un informe elaborat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que analitza les polítiques públiques impulsades pel Govern en aquest àmbit des de la perspectiva de la Convenció de drets de les persones discapacitades de l’ONU. 

A l’espera de l’activitat al mes de setembre, ja estan en marxa diverses actuacions en aquest àmbit com l’aprovació de l’avantprojecte de llei de modificació del Codi civil relatiu per tal de garantir la igualtat de drets i la no discriminació de les persones amb discapacitat sensorial en matèria testamentària.

També estan en marxa els treballs per l’aprovació els propers mesos d’un nou Codi d’Accessibilitat per garantir la igualtat d’oportunitats i l’autonomia del col·lectiu de persones amb discapacitat.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...

Katherina Harder: “ El format online ens permet acompanyar persones grans a relacionar-se amb la tecnologia”

Katherina Harder és la directora artística i de programació de La GRAN pantalla, el Festival Internacional de...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -