Milers de persones tornen a sortir al carrer per defensar els llocs de treball als Centres Especials de Treball

Prop de 4.000 persones s'han concentrat avui davant la conselleria de Treball i Afers Socials

milers-persones-manifestació-defensa-drets-persones-discapacitat-intel·lectual
Capçalera de la manifestació d’aquest matí // Foto: AMPANS

Milers de persones, al voltant de 4.000, han tornar avui a sortir al carrer per defensar per garantir la continuïtat dels llocs de treball als Centres Especial de Treball (CET) i garantir l’actual model d’inserció laboral, així com els serveis assistencials per les persones amb discapacitat i especials dificultats.

Aquesta protesta se suma a d’altres que el col·lectiu ha realitzat des que es va aprovar al gener l’increment del Salari Mínim Interprofessional a 900 euros, una mesura que si bé ha estat ben rebuda, no ha arribat acompanyada del finançament necessari per garantir la continuïtat dels CETS.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La darrera d’aquestes protestes es va produir el passat 11 d’abril, on 6.000 persones es van manifestar pels carrers de Barcelona per denunciar aquesta situació.

Davant la manca de respostes per part de les administracions, les entitats s’han concentrat aquest matí davant la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies per tornar a denunciar que estan en risc 10.000 llocs de treball i els serveis d’atenció a més de 40.000 persones amb discapacitat i especials dificultats.

BANER_300X250

Els manifestants, convocats per l’Associació Empresarial d’Economia Social Dincat, exigeixen a la Generalitat solucions urgents i dotar els recursos necessaris que permetin: arribar al 75% de l’SMI de subvenció per les persones amb especials dificultats que treballen en CET; Incrementar les tarifes de finançament dels serveis d’atenció; Solucionar l’envelliment prematur; i Recuperar les subvencions a la inversió.

D’altra banda, les seves demandes van també adreçades al Govern de l’Estat, a qui demana que el sistema de repartiment dels fons estatals per als CETs es faci en funció del número de treballadors de cada comunitat autònoma en lloc de fer-ho en base a criteris generalistes com fins ara.

També l’exigeixen incrementar els recursos per CET que es destinen a Catalunya ja que té el 23% de les persones amb discapacitat que treballen a CET del conjunt de l’estat, però només rep el 16% dels recursos (aquest 23% arriba al 27% si ho parlem en termes de persones amb especials dificultats).

Finalment reclamen un reunió d’urgència de la Conferència Sectorial espanyola de Treball per aprovar l’assignació de recursos per als CETs de les diferents comunitats autònomes per al 2019.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*