Es fan públics els guanyadors de la desena edició dels Premis Nacionals Special Olympics

L’acte de lliurament dels guardons es farà el 15 de juny

jurat-10ns-premis-nacionals-special-olympics-catalunya
El jurat es va reunir dilluns per decidir els guanyadors dels guardons // Foto: Special Olympics Catalunya

El jurat dels 10ns Premis Nacionals Special Olympics es van reunr dilluns al Reial Club de Tennis Barcelona 1899 per decidir els guanyadors d’aquests guardons que reconeixen a esportistes, associacions, clubs, entitats i col·laboradors amb una vessant solidària i inclusiva que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual i al moviment Special Olympics. Els guardonats han estat:

Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix: JOSEP PIJOAN I ROCA.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En Josep Pijoan, de 71 anys, va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de Special Olympics Espanya, càrrecs que va compaginar amb la seva tasca social dins de FEAPS- DINCAT i la gerència del centre especial de treball ACUDAM de Mollerussa. Tota una vida dedicada a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva inclusió a la societat mitjançant l’esport i la inclusió laboral.

Premi Iniciativa Solidària: FUNDACIÓ LILIAN THURAM.

BANER_300X250

L’objectiu de la fundació és l’educació contra el racisme i la lluita contra les discriminacions i a favor dels drets humans. La Fundació Barça i la Fundació Lilian Thuram han signat un acord de col·laboració amb el que pretenen millorar la capacitat d’actuació en problemàtiques tan greus com el racisme, el sexisme i l’homofòbia.

Premi a la Responsabilitat Social Corporativa: MANUBENS ADVOCATS.

El bufet d’advocats barceloní dona assessorament legal, fiscal i comptable dels seus professionals i el servei de consultoria de manera desinteressada a l’entitat i ha col·laborat en diferents actes solidaris en benefici dels nostres esportistes.

– Premi al Compromís Solidari: FORÇA LLEIDA.

Club de bàsquet ordinari amb Secció Special. Va ser el primer de les terres de Lleida en crear una secció amb persones amb discapacitat intel·lectual que forma part del club com una secció més. Participen en la Lliga Preferent i en els diferents campionats i Jocs Special Olympics.

– Premi al Valor Esportiu col·lectiu: CLUB ESPORTIU ÀNGEL APASA

Club d’Amposta amb un gran impacte en el territori, es vol reconèixer la seva feina a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les accions de sensibilització que realitzen. Sempre present en molts dels Campionats de Catalunya i en els Jocs Special Olympics.

– Premi al Valor esportiu individual femení: MARIA MUNDÓ RAVERG

Nascuda a Barcelona l’any 1976, des dels 8 anys practica diferents esports com l’aeròbic, la gimnàstica rítmica i l’artística. Constant en els entrenaments, responsable i treballadora, la veterana esportista serveix de guia i de model a seguir per les seves companyes més joves. La seva culminació com esportista va ser quan va participar en els Jocs Mundials Special Olympics d’Atenes el juliol de 2011.

– Premi al Valor esportiu individual masculí: MARC I RAIMON ALDABÓ.

Germans bessons nascuts l’any 1991 a Mont-roig del Camp a la comarca del Baix Camp. Atletisme, natació, bàdminton, bàsquet, handbol i sobretot futbol sala, són els esports que durant aquests anys han anat provant amb el Club Esportiu Solc. Són bons companys, sociables, solidaris i participatius. Sempre estan disposats a ajudar en el que calgui, ja sigui als companys, ja sigui als seus entrenadors, o aixecant un rival del terra si cal.

L’acte de lliurament dels 10ns Premis Nacionals Special Olympic Catalunya es farà el proper 15 de juny.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*