Dissabte, 22 gener 2022
IniciDestacadesMés de 7.000 persones omplen els carrers de Barcelona per defensar els...

Més de 7.000 persones omplen els carrers de Barcelona per defensar els llocs de treball als CET

manifestacio barcelona llocs treball centres especials treball
Els manifestants han omplert els carrers de Barcelona aquest matí // Foto: Dincat

Prop de 7.000 persones, entre representants de les entitats i famílies d’arreu de Catalunya, s’han manifestat aquest matí a Barcelona per denunciar que la manca de finançament públic amenaça el model d’èxit català d’inserció laboral per a persones amb discapacitat amb especials dificultats i la seva atenció al llarg dels 365 dies l’any.

La concentració, convocada per l’Associació empresarial d’economia social dincat (AEES Dincat), que aplega a 226 entitats i representa a més de 40.000 persones, s’ha iniciat a les 11h a la Delegació del Govern. Posteriorment els manifestants s’han traslladat al Departament d’Economia i Hisenda per finalitzar a les portes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, on s’ha llegit un manifest.

Durant tot el recorregut els manifestants han exigit millores en el finançament dels CETs i dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat amb especials dificultats, que porten 10 anys congelats.

També han denunciat que en els propers dos anys desapareixeran com a mínim 1.589 llocs de treball en els Centres Especials de Treball de Catalunya, una xifra que a mig termini pot arribar als 10.000 acomiadaments per manca de viabilitat econòmica dels centres.

D’altra banda, també han posat de relleu que la precarització del finançament públic començarà a afectar a la qualitat en l’atenció a les persones i les condicions laborals dels professionals.

Per la seva banda, el departament de Treball ha explicat que Catalunya ha “complert amb els seus compromisos” i ha assegurat que seguirà fent front a tots els acords als quals s’ha compromès amb les entitats i empreses del sector. El secretari de Treball, Josep Ginesta, ha explicat que “això passa per incrementar en 8 milions d’euros les subvencions als CET”, de manera que aquest any s’arribi pràcticament als 94 milions d’euros. Ginesta ha assegurat que ara “ només ens queda l’altra part, que és demanar transferència d’aquesta competència”.

El secretari de Treball també ha avançat que la Generalitat iniciarà els tràmits i “les accions legals” per “exigir a l’Estat el compliment de les seves obligacions”. “No pot seguir passant que l’Estat tingui compromisos i obligacions de finançament i que segueixi posant al llom de la ciutadania de Catalunya la responsabilitat de donar-hi resposta”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content