Dissabte, 22 gener 2022
IniciInclusió LaboralMés del 50% dels alumnes que participen als cursos ocupacionals del Clúster...

Més del 50% dels alumnes que participen als cursos ocupacionals del Clúster Èxit s’han inserit laboralment

Realitzats a través del programa Incorpora de “la Caixa”

Alumnes amb diploma cursos cluster exit
Alumnes amb el diploma aconseguit per la formació // Foto: Clúster Èxit

El 54% dels alumnes que han participat en els cursos ocupacionals realitzats pel Clúster Èxit que impulsa a través del programa Incorpora de “la Caixa” s’ha inserit laboralment en alguna de les empreses col·laboradores. Aquest any han participat un total de 53 persones, el 90% de les quals ha finalitzat la formació amb acreditació. De total de l’alumnat, 39 persones han fet pràctiques laborals.

Ahir va tenir lloc l’acte d’entrega dels diplomes d’aquestes actuacions formatives a l’auditori de Support-Girona i el reconeixement a la tasca de les empreses participants en el programa.

ElsPunts de Formació Incorpora són una iniciativa pionera de formació adaptada als col·lectius amb dificultats especials que permet una formació qualificada i capacitada per a la millora de l’ocupabilitat i per al desenvolupament d’una activitat laboral. Els Punts de Formació volen ser una peça fonamental que ajudi a consolidar a persones en risc d’exclusió social i dificultats especials (trastorn mental sever i discapacitat intel·lectual) en els llocs de treball i garanteixi una rendibilitat de les persones inserides.

En el darrer any, s’han desenvolupat tres àmbits de formació: curs de neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals, impartit per la Fundació Ramon Noguera; curs de comerç i magatzem, a càrrec de Fundació Drissa; i curs de reposador de grans superfícies i magatzems, a càrrec d’Astrid-21.

Segons les dades aportades per les entitats, els alumnes que han fet els cursos han estat homes en un 70% i dones en un 30%, amb un grau de discapacitat d’entre el 33% i el 65% i edats compreses entre els 17 i els 57 anys.

Més de 2.000 persones usuàries

El Clúster Èxit Girona és una associació sense ànim de lucre, creada a l’any 2012 per set entitats de l’àmbit de l’economia social, amb l’objectiu d’enfortir el sector de la inserció laboral de les persones amb especials dificultats en el territori del Gironès – Zona Urbana de Girona. Les entitats integrants són: Fundació Mas Xirgu (Grup Ramon Noguera), Fundació Tresc, Fundació Síndrome de Down Girona i Comarques, Astrid 21, Grup Mifas, Ecosol (empresa d’inserció de Càritas) i Fundació Drissa.

En el seu conjunt, el Clúster Èxit manté 15 serveis orientats a la inserció laboral, que inclouen centres especials de treball, empreses d’inserció, serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS) i serveis prelaborals per a la l’adquisició de competències. En total acull més de 2.000 persones amb especials dificultats, que són ateses per més d’un centenar de professionals de suport. La seva activitat global genera uns ingressos de més de 14 milions d’euros, dels quals un 71% procedeix de l’activitat empresarial de les entitats.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo
https://fecetc.org

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content