Divendres, 14 juny 2024
IniciDISCAPACITATNova guia ‘Què fa la Unió Europea per a les persones amb...

Nova guia ‘Què fa la Unió Europea per a les persones amb discapacitat’ en format de lectura fàcil

Publicada per Down Catalunya i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona

seu de la unió europea
La guia vol apropar la UE a les persones amb discapacitat / Foto: Arxiu

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Down Catalunya i la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, han publicat avui una guia en lectura fàcil sobre què és la Unió Europea i en què consisteix la nova estratègia europea per empoderar les persones amb discapacitat intel·lectual i donar resposta als reptes que afronta.

Glòria Canals, Presidenta de Down Catalunya i Manuel Szapiro, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, han ressaltat la importància que hi hagi eines com aquesta guia perquè les persones d’un col·lectiu vulnerable com el de les persones amb discapacitat Intel·lectual puguin conèixer i defensar més bé els seus drets.

Què és l’Estratègia sobre els drets de les persones amb discapacitat?

La nova estratègia es basa en els resultats de la seva predecessora, l’Estratègia Europea sobre Discapacitat 2010-2020, que va aplanar el camí cap a una Europa sense barreres en què les persones amb discapacitat puguin exercir tots els seus drets i participar plenament en la societat i l’economia. Tot i els avenços de la darrera dècada, les persones amb discapacitat encara es troben amb obstacles considerables i corren més risc de pobresa i exclusió social que la resta de la població.

PUBLICITAT

L’objectiu d’aquesta estratègia és avançar cap a una situació en què, amb independència del gènere, l’origen racial o ètnic, la religió o les creences, l’edat o l’orientació sexual, totes les persones amb discapacitat a Europa: puguin fer valer els seus drets; gaudeixin d’igualtat d’oportunitats i de participació en la societat i l’economia;  puguin decidir on, com i amb qui viure; puguin circular lliurement per la Unió, independentment de les seves necessitats; no pateixin discriminació.

Amb aquesta finalitat, la nova estratègia estableix un conjunt ambiciós d’accions i iniciatives emblemàtiques en diversos àmbits i fixa diverses prioritats, com ara: l’accessibilitat: circular lliurement i residir on es vulgui, però també participar en els processos democràtics; la possibilitat de tenir una qualitat de vida digna i de viure de manera independent, ja que l’estratègia se centra especialment en el procés de  desinstitucionalització, la protecció social i la no discriminació a la feina; la igualtat de participació, atès que l’objectiu de l’estratègia és protegir eficaçment les persones amb discapacitat de qualsevol forma de discriminació i violència i garantir la igualtat d’oportunitats en la justícia, l’educació, la cultura, l’esport i el turisme i l’accés a aquests, així com la igualtat d’accés a tots els serveis sanitaris; el paper de la UE a l’hora de donar exemple en aquest àmbit; el propòsit de la UE d’assolir els objectius d’aquesta estratègia; la promoció dels drets de les persones amb discapacitat arreu del món.

  • Pots consultar la guia a través d’aquest enllaç

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content