Diumenge, 23 gener 2022
IniciDretsLa Fundació el Maresme crea una “Guia de bones pràctiques en intimitat”...

La Fundació el Maresme crea una “Guia de bones pràctiques en intimitat” de les persones amb discapacitat intel·lectual

Elaborada entre persones ateses, treballadores i famílies, i amb l’assessorament de la psicòloga Gemma Deulofeu

quia de bones pràctiques en intimitat_fundació el maresme
La Fundació ha volgut reflexionar de quina manera accedir a la intimitat // Foto: Fundació el Maresme

La Fundació el Maresme ha redactat una “Guia de bones pràctiques en intimitat”, elaborada entre persones ateses, treballadores i famílies, amb l’assessorament de la psicòloga especialista en sexualitat en l’àmbit de la discapacitat, Gemma Deulofeu, que pretén donar una visió més àmplia en el coneixement i reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat.

La intimitat ha estat el dret treballat durant tot aquest 2021 pel Grup Motor de Drets del Centre Especial de Treball de la Fundació el Maresme. Com a entitat que treballa amb i per a persones amb discapacitat intel·lectual, sovint necessita tenir accés a allò que es considera més íntim de la persona, la qual cosa fa imprescindible una actitud de màxim respecte i cura per part de qui presta el suport. Per poder fer-ho de manera adequada i millorar l’atenció i acompanyament, la Fundació ha volgut reflexionar de quina manera accedir a la intimitat escoltant les veus implicades, és a dir, l’opinió dels professionals, així com de les persones ateses i les seves famílies, que han participat a través d’enquestes.

“La intimitat m’ajuda a créixer com a persona”, afirma José Luis Ardura, atès al Servei d’Acompanyament a l’Envelliment Comunitari i que ha participat de l’elaboració d’aquesta guia. “Aquesta nota guia pretén donar una visió més àmplia en el coneixement i reconeixement dels drets i promoure actituds consensuades per ser un model de referència en l’atenció a les persones amb discapacitat dins la pròpia Entitat”, assegura Mireia Martin, referent en temes d’intimitat i sexeafectivitat de la Fundació el Maresme i persona que ha liderat l’elaboració d’aquesta guia.

Des de l’entitat, es parteix de la base que hi ha molts aspectes que poden adquirir la condició d’íntims: la informació, les decisions, les emocions, els pensaments, els objectes… i sobretot qüestions relatives a la sexualitat i al propi cos. Per a la Fundació el Maresme, treballar la sexualitat i l’afectivitat de les persones ateses és una eina necessària per garantir els seus drets i treballar la prevenció a exposar-se a situacions de risc o d’abús. La “Guia de bones pràctiques en intimitat” de la Fundació el Maresme dona consells sobre com fer un bon ús de les xarxes socials i de les noves tecnologies.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content