20.5 C
Barcelona
Dijous, 28maig 2020

Més de 85.000 persones han donat sang a Catalunya durant els primers cinc mesos de 2018

També has de llegir...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...

COCARMI preocupat perquè es pugui retallar la dotació d’atenció a persones amb discapacitat

Una persona amb discapacitat pujant a un taxi adaptat // Foto: Arxiu El president del Comitè Català de...

El Govern destina més de 9M€ a projectes d’inserció laboral de persones amb discapacitat

Les persones amb discapacitat són un col·lectiu de difícil inserció laboral // Foto: UAB.cat El Departament de Treball,...

consellera alba vergès donacions sang catalunya
La consellera de Salut, Alba Vergés, a l’acte de Reus // Foto: gencat

Entre gener i maig de 2018, més de 85.000 donants han fet a Catalunya unes 105.200 donacions de sang i 6.700 donacions de plasma, xifres que es mantenen estables amb les de l’any passat. Aquesta ha estat la dada més significativa d’avui, en la que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha clausurat aquest matí a Reus l’acte simbòlic d’homenatge a les persones donants de sang i als col·laboradors més actius de Catalunya, per la seva tasca a favor de la donació de sang.

Amb aproximadament 250.000 donacions de sang anuals, Catalunya és autosuficient en sang per fer transfusions: es respon a les necessitats dels hospitals i Banc de Sang sempre té una reserva de 7-9 dies per atendre qualsevol eventualitat al país. En aquest sentit, la consellera ha destacat que “un dels reptes de Catalunya és ser autosuficient amb el plasma el 2022”.

En el decurs de l’acte, la consellera Vergés ha volgut donar les gràcies “a les 200.000 persones que doneu sang cada any, perquè vosaltres sou qui mostreu la fortalesa del nostre país i de la nostra societat”. I ha posat èmfasi en el fet hi ha un 20% més de dones que fan donació de sang que d’homes.

Vergés també ha dedicat unes paraules per recordar “la solidaritat dels donants durant els atemptats de Barcelona i Cambrils” i ha reivindicat el Banc de Sang i Teixits com una estructura d’estat per a Catalunya.

A Catalunya es pot donar sang a 16 hospitals i a més de 4.000 punts de col·lecta mòbil. Cada dia, hi ha 1.000 donacions de sang a Catalunya, de les hi ha 310.000 donacions que hi ha al món, de les quals i 6.000 a tot l’Estat espanyol.

L’any 2017 es van fer prop de 250.000 donacions de sang a Catalunya. Gràcies a 191.657 donants, l’any passat tots els hospitals i clíniques de Catalunya van tenir sang suficient per atendre les necessitats dels malalts i persones accidentades. En total es van fer 248.027 donacions de sang, un 2% més que l’any 2016.

Per sexes, el nombre de donacions de dones (95.991) i homes (95.666) va ser pràcticament igual l’any passat; i per edats, la franja amb més donants es va situar  entre els 36 i 55 anys, amb quasi 100.000 persones que van fer almenys una donació de sang.

Cal recordar que, per ser donant de sang, s’han de complir les següents condicions bàsiques: tenir entre 18 i 70 anys, pesar 50 quilos o més i trobar-se bé de salut.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Advertisement -

Últimes notícies

La Generalitat declara Special Olympics Catalunya com a Entitat d’Utilitat Pública

L'enitat treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual // Foto: Special Olympics Catalunya La Generalitat...

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite...

Barcelona llança un pla de xoc en salut mental per combatre els efectes de la Covid-19

Els programes de suport emocional seran vitals per superar la crisi // Foto: Salut Mental Catalunya L’Ajuntament de...

Un assaig clínic accelera la recerca de nous tractaments en malalties neurodegeneratives

L'assaig pot accelerar les vies per trobar possibles tractaments // Foto: Federació ASEM Un assaig clínic per a...

Maravillas Rojo: “Aquesta crisi ha posat de relleu la importància de la vida i les persones”

L'espai #reflexionsdefutur ha entrevistat a Maravillas Rojo // Foto: Taula Tercer Sector A partir de la crisi sanitària,...