El COCARMI presenta al president del Parlament les principals reclamacions del sector de la discapacitat

Una delegació de l’entitat s’ha reunit aquest matí amb Roger Torrent

cocarmi president parlament comissió parlamentaria discapacitat
La trobada s’ha produït al Parlament de Catalunya // Foto: COCARMI

Una delegació del Comitè Català de Representants de les Persones amb Discapacitat (COCARMI), encapçalada pel seu president, Antonio Guillén, s’ha reunit aquest matí amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, per reclamar que les polítiques socials que es posin en marxa a Catalunya siguin més inclusives.

En la trobada, els representants de la discapacitat a Catalunya, han fet a Torrent tota una llista de peticions que el sector necessita amb urgència. Com a primer pas s’ha reclamat la creació d’una comissió parlamentària de la discapacitat, seguint l’exemple d’altres parlaments autonòmics, que serviria per abordar de manera transversal tots els assumptes que afectin les persones amb discapacitat i les seves famílies i col·locar la discapacitat en el centre de l’agenda política.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Des del punt de vista legislatiu, el COCARMI ha plantejat a Torrent la necessitat d’adaptar tota la normativa a la Convenció dels Drets de les persones amb Discapacitat (CDPD), una assignatura encara pendent deu anys després de ser ratificada per l’Estat Espanyol.

Alhora, els representants del COCARMI han reclamat mesures d’accessibilitat a les institucions que facilitin la participació de les persones amb discapacitat en la vida política, començant pel dret a vot i continuant amb la subtitulació i interpretació en llengua de signes d’actes, plens i comissions al Parlament, així com l’edició de materials en format de lectura fàcil.

BANER_300X250

El president del COCARMI, Antonio Guillén, també ha reclamat “recuperar als pressupostos els recursos necessaris per garantir els drets del col·lectiu, retornant a nivells de despesa similars als del 2010”, aprofitant el “moment de recuperació econòmica i, a priori, d’estabilitat política”.

La reunió s’ha acabat amb l’entrega al president Torrent d’un detall commemoratiu dels 20 anys del comitè amb el lema ‘Obrim camins per les persones amb discapacitat’.

A més, d’Antonio Guillén, han pres part en la reunió Rosa Cadenas (vicepresidenta – DINCAT), Raimon Jané (vicepresident – ACAPPS), Enric Botí (secretari general – ONCE), Mercè Batlle (tresorera – FEPCCAT) i Albert Casellas (vocal – FESOCA); a més de representants de les entitats com Josep Giralt (ECOM), Àngel Urbina (SMC), Marta Canas (COCEMFE), Josep Roset (FECETC) i Maria Cabré (Down Catalunya).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*