Més de 80 alumnes cecs participen a la Festa de l’Esport que organitza el CRE ONCE Barcelona

Practicaran atletisme, goalball, ciclisme i altres esports

alumnes cecs tàndem festa esport once
Alumnes amb discapacitat visual practicant ciclisme en tàndem // Foto: ONCE Catalunya

Aquest matí a les 9:30h arrenca la 27a edició de Festa de l’Esport que organitza el Centre de Recursos Educatius CRE ONCE Barcelona, Servei Educatiu CREDV i en la que participaran més de 80 alumnes cecs de 5è de primària a 4art d’ESO d’arreu de Catalunya, Balears, La Rioja i Navarra.

Durant el matí, els participants practicaran atletisme, natació, goalball, futbol sala i ciclisme en tàndem. Per la tarda hi haurà tallers i activitats diverses, a més de la selecció dels participants en futbol sala, judo i escacs dels alumnes de Catalunya per participar al V Encuentro de Escuelas Deportivas que organitza l’ONCE a nivell estatal.

BANER_300X250

La jornada comptarà amb estudiants voluntaris del cicle formatiu d’Educació Física de l’Escola del Treball, de la Universitat de Barcelona i de l’Autònoma i la col·laboració dels mestres de suport itinerants als alumnes cecs a Catalunya, que realitzen la seva tasca al Servei Educatiu CREDV/CRE ONCE Barcelona.

La festa té com a objectiu motivar els nens i nenes amb discapacitat visual i en edat escolar cap a la pràctica de diferents activitats físiques i de l’esport, realitzant una jornada de convivència entre els alumnes.

Actualment a Catalunya hi ha 1.200 alumnes amb discapacitat visual escolaritzats en tot tipus de centres educatius, que reben suport específic en el marc del conveni de col·laboració signat des de l’any 1985, i renovat per últim cop, el 5 de juliol de 2018, entre el Departament d’Ensenyament i l’ONCE.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*