Més de 8.000 alumnes de Catalunya amb necessitats educatives especials no estan atesos amb garanties

CCOO engega una campanya per denunciar el Decret d’Educació Inclusiva

alumnes catalunya necessitats educatives especials

La Federació d’Educació del sindicat CCOO va presentar dilluns les campanyes “Per una educació inclusiva amb garanties” i “Stop llistes d’espera” per sensibilitzar i denunciar el decret d’Educació Inclusiva que va entrar en vigor fa dos anys i mig.

Durant l’acte es van explicar els resultats d’un qüestionari que ha enviat als centres educatius, públics i privats, per analitzar el desplegament del Decret.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Una de les dades més destacades és que a Catalunya hi ha més de 8.000 alumnes que no estan atesos amb garanties i 150.000 treballadors i treballadores de l’educació que estan portant tot el pes d’aquesta situació.

A més de l’explicació de les dades del qüestionari, CCOO va plantejar les seves propostes per revertir aquesta situació, i es va comptar amb el testimoni en primera persona de tres famílies d’infants i joves afectats per diferents tipus de necessitats educatives específiques (altes capacitats, discapacitat intel·lectual i malaltia crònica complexa).

BANER_300X250

Per la federació sindical el decret té un greu problema de recursos per a la seva implementació, agreujat per les dues pròrrogues pressupostàries arrossegades pel Govern.

Aquesta mancança de recursos a afectat directament a l’alumnat més vulnerable que està patint una doble llista d’espera, tant per reconèixer les seves necessitats de recursos, com per rebre’ls després.

Per revertir aquesta situació, CCOO proposa crear totes les SIEI necessàries per a un veritable sistema inclusiu; garantir el suport educatiu necessari a l’alumnat amb necessitats educatives especials a l’etapa 0-3; millorar les condicions del personal vetllador; millorar la dotació de recursos per fer l’avaluació de l’alumnat i realitzar l’informe de reconeixement per l’alumnat que així ho requereix; millorar l’atenció sanitària de qualitat als centres educatius que aquests alumnes necessiten; ampliar les aules d’acollida per l’alumnat nouvingut al cicle de primària i als alumnes que porten més de dos anys.

A més d’aquestes propostes, la proposta del sindicat fa referència a altres problemes com la manca de suport a l’horari del menjador i quan es fa es realitza de forma il·legal, amb persones que no estan contractades per l’empresa del menjador; la postobligatòria continua sense garantir el suport educatiu a l’alumnat que el requereixi; els mapes territorials de recursos continuen sense veure la llum.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*