FGC canviarà els pictogrames que acompanyen els seients reservats als trens per uns més inclusius

També millora la informació sobre les barreres tarifàries per PMR

fgc pictogrames seients reservats mes inclusius
Alguns dels nous pictogrames per seients reservats // Foto: FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) canviarà els pictogrames que acompanyen els seients reservats als trens per uns nous pictogrames inclusius. El nou disseny mostra la imatge d’un home amb un nadó a coll, en comptes d’una dona com ara, i una dona amb el braç trencat, en comptes d’un home amb crosses. Aquest canvi és fruit d’una auditoria de seguretat amb perspectiva de gènere que FGC ha dut a terme amb l’objectiu d’introduir criteris de gènere en la millora de les estacions.

De l’auditoria n’han sortit altres actuacions en relació amb la millora de l’accessibilitat. En aquest sentit, ja s’està instal·lant una nova senyalització informativa per explicar, amb més claredat, com funcionen les barreres tarifàries per a persones amb mobilitat reduïda (PMR) o que portin cotxet, bicicleta o maleta, i uns nous dissenys de plànols de zona que incorporen la indicació de nous serveis i que informen, també, de les distàncies des de l’estació a altres punts d’interès com ara parades de bus més properes, zones de vianants o llocs turístics.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda FGC ha col·laborat també, amb el Patronat de Turisme Costa Brava Pirineu de Girona i l’Agència Catalana de Turisme, en unes jornades inclusives on tres dones amb cadires de rodes han realitzat, del 29 de febrer al 5 de març, diferents activitats per les comarques de la Garrotxa, el Ripollès, la Cerdanya, el Gironès i el Pla de l’Estany.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*