
El darrer esborrany del decret de l’escola inclusiva, presentat la setmana passada per la Conselleria d’Ensenyament a experts i entitats del sector, recull que tots els alumnes catalans, siguin quines siguin les seves capacitats i/o discapacitats, seran escolaritzats en primera instància en col·legis ordinaris i, si els pares ho sol·liciten, seran inscrits en una escola d’educació especial.
Aquesta mesura, llargament reivindicada pel sector, contradiu lo anunciat el passat mes de desembre per l’anterior consellera, Irene Rigau, que es va mostrar clarament partidària de que l’informe psicopedagògic que realitzen els especialistes dels equips d’assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) tingués caràcter vinculant.
L’esborrany també preveu que els alumnes amb necessitats educatives específiques puguin estudiar durant quatre anys per obtenir una titulació de formació professional, en comptes dels dos anys previstos per a la resta d’alumnes. L’objectiu és que les persones amb discapacitat puguin obtenir un títol o alguna acreditació per mòduls, que lis obri les portes del mercat laboral.
Aproximadament dos terços de los 7.000 alumnes que actualment assisteixen als 105 centres d’educació especial que hi ha a Catalunya tenen una discapacitat intel·lectual o de desenvolupament lleu o moderada.
Joan Mart Terrassa liked this on Facebook.
RT @DiaridelaDiscap: El decret de #educacióinclusiva a #Catalunya donarà la última paraula als pares https://t.co/bRSV6OgOlH @ensenamentcat…
Anastassia Maximova liked this on Facebook.
Fer Sanchez liked this on Facebook.
Elena Boix Martinez liked this on Facebook.
Dolores Lledó liked this on Facebook.