Més de 130 persones assisteixen a la 8a Vetllada Poètica organitzada per ASPID a l’Espai Orfeó Lleidatà

Amb la lectura de poemes i fragments literaris, i espectacles de dansa i cant

vetllada poètica aspid espai orfeó lleida
La vetllada va tenir lloc a l’Espai Orfeó de Lleida // Foto: ASPID

Unes 130 persones van assistir ahir al vespre a la 8a Vetllada Poètica organitzada pel Grup de Dany Cerebral Sobrevingut d’ASPID a l’Espai Orfeó de Lleida per reivindicar les capacitats d’aquestes persones i alhora sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes sobre la realitat del col·lectiu.

Durant l’acte es va fer lectura de poemes i fragments literaris a càrrec de persones destacades en l’àmbit cultural de les terres lleidatanes. Hi van participar membres de Rapsodes del Segre i Jordi Garcia, rapsoda de Down Lleida, amb interpretacions musicals a càrrec de Som Gospel Lleida i Núria Melé, flautista. També es va poder gaudir d’interpretacions de dansa a càrrec de Lleida Swing i Dancescape, entre d’altres actuacions artístiques.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La iniciativa volia reivindicar, sota el lema “Hem sortit de l’estàndard, som divergents”, la capacitat de resolució de problemes a través de processos mentals alternatius (l’anomenat “pensament lateral” o “pensament divergent”). Aquest concepte representa tots aquells camins mentals alternatius que no estem acostumats a utilitzar.

Segons aquest pensament, la majoria de la gent només tendeix a veure una manera de resoldre un problema, fent servir la lògica, quan en realitat hi pot haver diverses maneres de resoldre’l que no són visibles a simple vista. Aquest concepte està lligat a la creativitat i la imaginació, capacitats que les persones que han patit un Dany Cerebral Sobrevingut i que conviuen amb les seqüeles, sovint posen en funcionament per fer les activitats de la vida diària, canviant així la manera en què ho feien abans del dany i substituint-la per una altra de més enginyosa.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*