Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDiscapacitatMés de 1.200 persones segueixen en streaming la III Jornada ACUDAM “Virals...

Més de 1.200 persones segueixen en streaming la III Jornada ACUDAM “Virals #disCAPACITAT”

Es consolida com una de les jornades online referents a Catalunya sobre inclusió de les persones amb discapacitat

La jornada la van seguir més de 1.200 persones per streaming
Els tres ponents amb el president d’ACUDAM i la periodista de TV3, Rut Camí // Foto: ACUDAM

Més de 1.200 persones van seguir en streaming la III Jornada ACUDAM “Virals #disCAPACITAT” que es va celebrar divendres des del Teatre L’Amistat de Mollerussa, consolidant-se com una de les jornades online referents a tot Catalunya sobre la inclusió de les persones amb discapacitat.

Realitzada en format de taula rodona, va tenir com a ponents a Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM, Kelly Arrontes, pintora artística i muralista internacional, i Cristian Garcia, tertulià del programa “La Porteria” de Betevé i presentador del programa TEBvist. La jornada va estar conduïda per la periodista de TV3, Rut Camí.

fiare banca etica crowdfunding

Els tres ponents van exposar les seves trajectòries de vida personals i professionals generant coneixement, reflexió, debat i aportant diferents visions sobre la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitat.

Així, Josep Giralt va posar de manifest que el terme “diversitat funcional ens invisibilitza, cal dirigir-se al col·lectiu com a persones amb discapacitat. Què vol dir? que és una persona que té una dificultat per desenvolupar una capacitat concreta però que no l’inhabilita amb la resta”.

Kelly Arrontes per la seva part, va exposar que “l’art i la pintura no entenen de barreres” i que poder participar en un esdeveniment com aquest “és una forma d’arribar a la gent” i que cal fer més accions com la d’avui.

Finalment, Cristian Garcia va manifestar que “les persones amb discapacitat haurien d’aparèixer més a la TV, al cinema, cal ser-hi més presents, cal donar-nos més visibilitat pública”.

La jornada també va comptar amb la presència del president d’ACUDAM, Jordi Garriga, que va destacar la “importància d’apropar realitats de persones amb discapacitat als ciutadans del demà, amb les diferents històries de vida dels ponents aconseguim trencar prejudicis i incidim més i millor en el respecte cap a la diversitat de les persones. El format i el canal de retransmissió de la jornada fan possible arribar a un públic molt més gran i divers que d’altra manera seria difícil, afirmà Garriga.

El seguiment de la jornada va ser majoritàriament (un 80%) de joves d’ESO Formació Professional, Batxillerat i universitari. Mentre que el 20% restant ha estat per professionals de l’àmbit educatiu i social. Les diferents persones participants provenien de més de 30 centres educatius i formatius de tot Catalunya i de diferents organitzacions socials del territori (Girona, Badalona, Mataró, Barcelona, Tortosa…).

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES