La pintora cega Kelly Arrontes guanya el concurs per pintar un mural al Parc Científic de Barcelona

El mural de 125 metres, estarà inspirat en l’aigua

Kelly Arrontes mural basat en aigua
La pintora Kelly Arrontes // Foto: ONCE Catalunya

La pintora cega Kelly Arrontes pintarà un mur de 125 metres lineals al Parc Científic de Barcelona després d’haver estat la guanyadora per unanimitat del jurat en el concurs organitzat per aquesta institució, que estava obert a tothom. Es a dir, el jurat va optar pel projecte de Arrontes, sense conèixer l’artista, sense saber si era home o dona o si tenia o no cap tipus de discapacitat.

El mural, que es va començar a pintar el passat 8 de gener, estarà inspirat en l’aigua. Per ella “l’aigua és vida” atès que la seva manera de veure el món és mitjançant un “filtre aquós fictici”. Representarà l’aigua de la forma més abstracta, en les seves diferents formes físico-químiques, en el seu estat més pur.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

El treball el farà amb pintura acrílica amb resina sintètica. Aquest tipus de pintura s’adapta a qualsevol tipus de superfície, incloses les parets de guix amb una prèvia capa de làtex per evitar l’excessiva absorció de la pintura. Aquesta tècnica suporta el pas del temps amb un grau de conservació considerablement millor que l’oli o qualsevol altre mitjà pictòric. Afegirà collage per donar textura i volum. I també ones amb relleu fetes amb paper de seda.

“El meu llenguatge pictòric es correspon amb la meva visió del món i les meves obres són el resultat d’;aquesta visió. Una visió escassa, però és la meva. Sé que no es pot fer tot, per això és millor concentrar-se en el que sí es pot fer”, afirma Kelly sobre si mateixa. Per l’artista, la seva discapacitat visual no és un obstacle per a treure de cada personatge el que ella vol perquè “quan pinto persones, intento endinsar-me en el seu interior i intento reflectir com són per dins: salvatges, divertides o somniadores”, assegura. Com per exemple, els retrats que va fer de Javier Bardem, Maribel Verdú, Marilyn Monroe, Leiva, Penélope Cruz, Rossy de Palma o Mónica Naranjo.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*