Dimecres, 28 setembre 2022
Dimecres, 28 setembre 2022
IniciEntitatsLa Generalitat distingueix la Fundació ONCE per l’atenció a les persones amb...

La Generalitat distingueix la Fundació ONCE per l’atenció a les persones amb discapacitat en situacions d’emergència

Reconeix la posada en marxa del curs MOOC sobre ‘Atenció a la diversitat davant les emergències a l’entorn forestal’

Distinció de la Generalitat a Fundació ONCE situacions emergència
L’entrega de la distinció es va fer en l’acte d’inauguració del curs acadèmic 2020-21 // Foto: Fundació ONCE

La Generalitat de Catalunya, a través de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, ha distingit públicament la Fundació ONCE per la seva tasca en l’atenció a les persones amb discapacitat en situacions d’emergència a proposta de #ProteccioCivil. L’entrega de la distinció ha tingut lloc durant l’acte d’inauguració de l’any acadèmic 2020-21 Institut de Seguretat Pública de Catalunya, presidit per Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior del govern català.

En aquest sentit, des de la Generalitat han destacat la posada en marxa del curs MOOC sobre “Atenció a la diversitat davant d’emergències a l’entorn forestal”, una formació que forma part del projecte europeu CILIFO (Centre Ibèric per a la Recerca i Lluita contra els Incendis Forestals).

Fundació ONCE aporta coneixement sobre l’atenció als col·lectius més vulnerables i sobre com es treballa respecte de les persones amb discapacitat.

Així, es dota l’alumnat de coneixements bàsics sobre les característiques més habituals de les persones amb discapacitat i les seves necessitats durant una emergència, per ajudar-los a dissenyar plans de gestió inclusius.

Permet conèixer aspectes com les característiques més generals dels incendis forestals, les mesures d’autoprotecció i les eines d’informació i comunicació disponibles per fer-hi front. A més, els ensenya a identificar els grups de persones més vulnerables i les necessitats que poden tenir en una emergència, així com aconseguir una millor comunicació amb elles i saber què són els productes de suport. Igualment, els alumnes reben algunes pautes per guiar persones cegues i evacuar persones amb mobilitat reduïda.

Sobre el projecte CILIFO

CILIFO és un projecte que té com a objectiu unificar els protocols i procediments, cobrir la formació i l’acreditació personal de l’operatiu d’extinció d’incendis i posar en marxa, a mitjà termini, un centre tecnològic referent a la innovació, divulgació, formació i acreditació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content