Més de 660 malalts crònics han participat en els grups de Pacient Expert Catalunya

El programa de l’ICS i l’IAS es va iniciar ara fa 9 anys

malalts crònics pacient expert catalunya
El programa ajuda als pacietns a conviure millor amb les seves malalties // Foto: Federació ASEM

Un total de 663 malalts han participat en els més de 50 grups de diferents patologies des de que fa nou anys es va posar en marxa el Programa Pacient Expert Catalunya® (PPE-CAT) a la Regió Sanitària de Girona.

El programa, implantat en els equips d’atenció primària de l’ICS Girona i l’IAS, té com a finalitat millorar la comprensió dels pacients en relació amb la malaltia crònica que pateixen, mitjançant la transferència i l’intercanvi de coneixements del pacient expert amb la resta de companys que participen en cada grup, a més de promoure canvis d’hàbits que millorin la seva qualitat de vida i la convivència amb la malaltia com una part més del procés assistència.

BANER_300X250

Roses ha estat l’escenari de la prova pilot del Programa Cuidador Expert Catalunya (PCE-CAT), una variant del PPE-CAT que s’adreça als cuidadors de persones amb malalties cròniques.

Aquest programa va néixer amb la finalitat d’avançar en la millora de la gestió i l’abordatge de les persones amb malalties cròniques. El PPE-CAT facilita que les persones amb problemes de salut siguin copartícips i corresponsables de la gestió del seu procés assistencial.

D’aquesta manera, els pacients aconsegueixen millorar la comprensió de la malaltia crònica, mitjançant la transferència i l’intercanvi de coneixements del pacient expert amb la resta de pacients, promoure canvis d’hàbits que millorin la qualitat de vida i la convivència amb la malaltia com una part més del procés assistencial.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*