Increment de places amb finançament públic per a gent gran i persones amb discapacitat a la demarcació de Girona

La consellera Bassa va presentar aquest augment en un acte dijous passat

increment places finançament públic persones discapacitat demarcació girona
La consellera Bassa a la presentació // Foto: gencat

La titular del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, acompanyada de la directora de Serveis Territorials, Marta Casacuberta, va presentar la setmana passada l’increment de places amb finançament públic per a persones grans i persones amb discapacitat a la demarcació de Girona.

Bassa va destacar que “pel Departament que encapçalo, que les persones visquin dignament és el nostre principal objectiu. I quan fem referència a persones grans i a persones amb discapacitats encara més. Destinem tots els recursos disponibles a atendre les persones per aquest envelliment digne”. Per això, va afegir la consellera, “des de fa un any, estem revertint les retallades per disposar de més places amb finançament públic”.

BANER_300X250

Pel que fa a les places per a persones amb discapacitat (servei llar residència, servei de centre de dia ocupacional, servei de centre ocupacional, servei de centre residencial i servei de centre residencial), el setembre de 2016 n’hi havia un total de 1.990, que s’incrementaran en 141, passant a ser 2.131.

La consellera Dolors Bassa va voler destacar que “els criteris a l’hora de distribuir les places han estat bàsicament l’equitat i l’equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l’objectiu de cobertura”.

“Hem treballat juntament amb el territori per fer una planificació a mig termini, fins l’any 2018. Aquí vull incidir en aquesta feina de planificació i programació que s’ha fet. Només amb un mapa planificat tindrem la visió de futur que sigui realista i que cobreixi les demandes”, va dir la consellera.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*