Més de 100.000 persones es mullen per l’Esclerosi Múltiple a 625 piscines de Catalunya

La Fundació Esclerosi Múltiple recapta 300.000 euros bruts durant la jornada

persones populars piscines catalunya mullat
Raül Romeva, Lloll Bertrán, Paco Mir i altres famosos també es van mullar per l’EM // Foto: Fundació Esclerosi Múltiple

Més de 100.000 persones es van “mullar” ahir en més de 625 piscines en la celebració de la 24a edició del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”, el segon acte solidari més multitudinari de Catalunya, per solidaritzar-se amb els més de 7.000 afectats per aquesta malaltia neurodegenerativa al nostre país.

La jornada organitzada per la Fundació Esclerosi Múltiple ha aconseguit recaptar 300.000 euros bruts, una quantitat que la Fundació destinarà enguany al foment de la inserció laboral a través del seu programa FEM Feina. Gairebé la meitat de les persones amb EM deixa la feina 3 anys després del diagnòstic, un percentatge que s’eleva fins el 70% 10 anys després de ser diagnosticats i que es podria reduir considerablement aplicant petits canvis als llocs de treball.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Enguany l’acte central ha tingut lloc a la piscina de Can Caralleu de Barcelona, al qual han assistit diverses personalitats del panorama social, polític i cultural català. El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, els actors Paco Mir, Lloll Bertran, Abel Folk i Florin Opritescu són algunes de les personalitats que s’han llançat a la piscina per donar suport a la lluita contra l’EM. Romeva va destacar que “l’Esclerosi Múltiple és una responsabilitat compartida i que, tot i que s’ha fet molta feina, encara en queda molta per fer i ens hem de mullar tots”.

La mullada més espectacular de la jornada es va produir a la bassa de Sant Oleguer, recentment remodelada, on es van mullar més de 2.000 persones alhora en el que és el rècord del Mulla’t fins ara.

BANER_300X250

Altres formes de mullar-se

Però aquesta campanya no va acabar ahir. Tots aquells que vulguin donar suport al Mulla’t ho poden fer comprant durant el mes de juliol a més de 1.000 supermercats de Catalunya l’OleAurum, un oli elaborat per petits productors catalans sota la marca Olis de Catalunya. Per cada ampolla venuda, Olis de Catalunya cedeix un euro a la FEM sense cap cost extra pel consumidor.

D’altra banda, la cadena de congelats La Sirena també es mulla per l’EM amb el Congelador Solidari, que preveu cedir el 20% de les vendes de tres productes – amanida de quinoa i búrgul, sorbet de maduixa amb iogurt i smoothie antiox – a la FEM per a la lluita contra aquesta malaltia entre el 29 de juny i el 12 de juliol.

La directora executiva de la FEM, Rosa Masriera, va afirmar que “una vegada més, hem aconseguit sumar forces entre tots per fer front a aquesta malaltia i ho hem fet des de l’alegria i l’esperança, dues actituds fonamentals a l’hora de lluitar contra l’EM”. Masriera va afegir que “l’EM es diagnostica normalment abans dels 40 anys, en l’etapa més productiva de la vida. Els símptomes i la por a que aquests influeixin en les capacitats laborals fa que molts pacients es vegin obligats a deixar la seva feina perquè a l’empresa no es donen les condicions necessàries per continuar. Hem de col·laborar per posar punt i final a aquesta situació i fer possible que els afectats segueixin treballant”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*