Dimecres, 27 gener 2021
Inici Salut Mental El programa inclusiu ‘Ments Despertes’ del Grup Som Via guanya la 27a...

El programa inclusiu ‘Ments Despertes’ del Grup Som Via guanya la 27a edició del Premi Voluntariat

Promou el voluntariat de persones amb diagnòstic en salut mental

programa voluntariat ments despertes som via
‘Ments Despertes’ va adreçat a persones amb diagnòstic en salut mental // Foto: Grup Som Via

El programa formatiu Ments Despertes de la Fundació Via Activa (Grup Som Via), per a la prevenció, la promoció de la salut i la lluita contra l’estigma, conduït per persones amb diagnòstic en salut mental i adreçat a centres educatiu, ha guanyat el primer premi de la 27a edició del Premi Voluntariat, que convoca anualment la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de Ments Despertes, a banda de crear participació comunitària en l’àmbit educatiu, és apropar la realitat de la malaltia mental entre els joves. Ments Despertes és una reflexió sobre les conductes de risc i és també, una acció de posicionament davant els estereotips, prejudicis i estigmes que abunden a la societat al voltant de la malaltia mental. 

ARC Soluciones publi
El projecte ‘Ments Despertes’

El projecte construeix una nova mirada envers la salut mental i treballa per conscienciar la societat que la salut mental és avui una qüestió col·lectiva que afecta a tothom.

Ments Despertes fomenta el voluntariat inclusiu de persones amb diagnòstic de malaltia mental, que habitualment, per la seva situació social o personal, no acostumen a incorporar-se al voluntariat.

El Grup SOM VIA està format per quatre entitats amb valor social: la Fundació Via Activa, la Fundació Viaclara, la Fundació Via Assistencial i SOM VIA Consultoria.

El Premi Voluntariat neix l’any 1993 i es convoca anualment des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. Té la finalitat de fer visible un reconeixement social i institucional de l’acció voluntària a Catalunya.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES