7.7 C
Barcelona
Diumenge, 17 gener 2021
Inici Entrevistes Jesús Abad: "Tots portem un periodista al nostre ADN, però no tothom...

Jesús Abad: “Tots portem un periodista al nostre ADN, però no tothom explota el seu potencial”

jesús abad amb mireia guilera
Jesús Abad amb Mireia Guilera el 2008 // Foto: Mireia Guilera

Jesús Abad, periodista reconegut de llarga experiència, és un altre dels meus referents periodístics. En Jesús va ser monitor meu de ràdio durant un parell d’anys. De fet crec que és en gran part per culpa o gràcies a ell, que va iniciar-me i despertar el cuc de la ràdio. En Jesús és periodista, locutor, speaker, presentador, fotògraf i docent, autor i impulsor del digital local. He volgut demanar-li algun consell per fer una bona entrevista escrita, però m’ha dit que no hi ha cap recepta màgica, o almenys, ell no l’ha coneguda encara, je,je. Tot i això, m’ha fet unes recomanacions:

  • 1. Documentar-se és clau per preparar una bona entrevista. 
  • 2. Saber escoltar les respostes per fer contra-preguntes i evitar preguntar coses que potser l’entrevistat ja ha contestat. 
  • 3. Confirmar sempre qui és l’entrevistat i quin càrrec i ocupació té o com vol ser presentat.  
  • 4. Contrastar la documentació consultada i evitar donar per cert tot allò que trobem a Internet. 
  • 5. Revisar sempre les faltes d’ortografia de l’entrevista i llegir-la diverses vegades abans de la seva publicació. 
  • 6. Una vegada publicada, enviar-li l’enllaç a la persona entrevistada. D’aquesta manera ho tridràs molt més fàcil si passat un temps el volts tornar a entrevistar i també et pot servir com a font d’informació o per ajudar-te a aconseguir altres contactes o possibles entrevistes.

Espero que et puguin ser d’utilitat, m’ha dit abans de començar la nostra entrevista. Cada persona és un món i cada entrevista és diferent. No crec que hi hagi un número determinat de preguntes igual per no tothom s’expressa de la mateixa manera. El més important és que el personatge es trobi còmode en la conversa, ha postil·lat. Ara sí. Comencem l’entrevista. 

En que ets poc hàbil?   

ARC Soluciones publi

Sóc en respondre preguntes, m’agrada més fer-les. D’altra banda sóc poc hàbil en preveure casos de corrupció i d’enginyeria econòmica que pot fer trontollar una empresa o fins i tot un govern. Em costa entendre que algú vulgui fer mal a algun altre per diners, interessos personals o per poder.  

Quina relació tens amb la Discapacitat?  

La discapacitat és un company de viatge amb qui hem de conviure o conviurem en el decurs de la nostra vida.  

El món seria millor si …  

El deixéssim girar sense capficar-nos en esgotar els seus recursos naturals i sense omplir-lo de deixalles pel nostre consum desmesurat, perquè no hi ha un planeta B.   

Quin és l’adjectiu que creus que et defineix millor?  

Perseverant  

Per què vas decidir dedicar-te al periodisme?  

Perquè sempre he tingut inquietud per conèixer el perquè de les coses i d’explicar-ho després. El periodisme és un servei públic molt necessari en el nostre dia a dia. Sóc conscient que el periodista és un oceà de coneixements amb un centímetre de profunditat.  

El periodista neix o es fa?  

Crec que és innat. Tots portem un periodista al nostre ADN, però no tothom explota el seu potencial.  

Digues tres noms que siguin o hagin sigut el teus referents periodístics? 

Només tres? N’hi ha molts que admiro i segueixo d’aquí i de l’estranger i amb alguns he tingut la sort de treballar-hi. Si n’haig de triar tres, Àngels Barceló, Javier del Pino i Jordi Évole. 

Quina és la persona que t’ha agradat més poder entrevistar, i per què?  

Joan Manuel Serrat. Encara recordo el missatge que em va deixar a la bústia de veu del mòbil acceptant la meva petició d’entrevista. Vaig acabar la conversa demanant-li que res ni ningú no el canviès ni el fes canviar. Hi ha entrevistes en què sembla que toques l’ànima de l’entrevistat i aquella va tenir aquesta màgia especial.  

I al contrari, quin personatge t’ha resultat més dificultós i per què?  

El més difícil va ser l’astronauta Pedro Duque perquè la Nasa li prohibia donar entrevistes quan va tornar de l’espai. En una visita a Mallorca, vaig entrevistar-lo en directe a la ràdio gràcies al xòfer de l’autocar que portava la comitiva de turisme per la illa. Va ser genial.  

Alguna vegada per feina t’han demanat que canviïs algun tret de la teva personalitat? 

De la meva personalitat no, però algun titular sí. Vaig aprendre que és important saber en quin equip hi jugues i quin és el patrocinador de la teva samarreta i per tant qui et paga per la feina.   

Quin Superpoder t’agradaria tenir? 

Un que em permetés que el dia tingui més de 24 hores.   

Sense quin dels 5 sentits podries viure? 

Sense el sentit del ridícul, es broma. Els 5 sentits formen un Dream Team fantàstic. Quan ens falta algun dels cinc, la resta omplen el buit que queda com a bon treball en equip.  

Subscriu-te a la Newsletter

OFERTA 25% de descompte fins el 31 de gener

Rebràs al teu correu tota la informació sobre la discapacitat per només 11,99 € l'any.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES