Manifest del Dia Mundial de les Persones amb la Síndrome de Down

21 de març de 2017

manifest dia mundial persones síndrome down
Cartell Dia Mundial de la Síndrome de Down // Foto: Down Lleida

Com cada any, avui dia 21 de març, celebrem a tot el món el Dia Mundial de les persones amb la Síndrome de Down. Aquest any el nostre lema és: “Canvia la teva mirada”.

Totes les persones som capaces de fer moltes coses si tenim l’oportunitat de fer-les. Volem demostrar-ho, i per això, necessitem que la societat canviï la seva mirada cap a les persones amb la síndrome de Down i discapacitats intel·lectuals. Volem mirades de…

BANER_300X250

Igualtat: desitgem formar part d’una societat que ens miri de front i no ens doni l’esquena, perquè som persones i tenim els mateixos drets i deures que la resta de la gent. Tots i totes som diferents, però a la vegada som iguals.

Mirades de respecte: volem que ens escoltin i ens donin temps per donar la nostra opinió. Podem prendre decisions sobre la nostra vida, no necessitem que sempre estiguin decidint per nosaltres.

Mirades que donin oportunitats: poder anar a l’escola ordinària quan som petits. Buscar la feina que ens agradi. Cobrar un sou digne per poder triar on i amb qui volem viure. Tenir parella. Sortir amb els amics i les amigues. En definitiva, tenir l’oportunitat de triar que volem fer.

Mirades que ajudin a créixer: quan ens fem grans, volem que ens tractin com a persones adultes, no som nens i nenes tota la vida. Tots i totes tenim capacitats i discapacitats. Hem d’aprofitar les coses que sabem fer, perquè són moltes!

Donem les gràcies a totes aquelles persones que fan que la nostra societat cada vegada sigui més inclusiva per tothom.

Perquè tots i totes tenim capacitats diverses i possibilitats infinites…Canvia la teva mirada!

Moltes gràcies!

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*