Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciEntrevistesMaite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa...

Maite Ruiz: “La LADD està formada per persones interessades en la defensa dels drets”

Maite Ruiz, presidenta de LADD // Foto: Associació LADD

Hem volgut parlar en aquesta entrevista amb Maite Ruiz, fundadora i presidenta de l’Associació LADD, que deixa clar que parla en nom de tot l’equip, encara que ens explica quina és la seva relació personal amb la discapacitat i com va néixer el projecte.

Quin és el significat de les sigles LADD?

L’associació en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

Com va néixer LADD?

La Ladd es va crear l’any 2015 per un grup de 15 persones familiars i professionals preocupats pels problemes de retallades i de retrocés en el model d’integració, respecte als drets més bàsics de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament.

Qui forma part de la LADD?

La LADD està constituïda per persones amb discapacitat intel·lectual, famílies i professionals preocupats per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual. El nostre marc és la Convenció de drets de les persones amb discapacitat de l´ONU: recull els drets i llibertats fonamentals de les persones que tenen una discapacitat. L’objectiu és que es respectin aquest drets i llibertats.

Qui pot formar part de LADD i de quina manera ho pot fer?

Pot ser soci de la LADD qualsevol persona interessada en la defensa de drets. Tots som voluntaris i no depenem d’ajuts públics, som totalment independents. LA LADD té una pàgina web amb tota la informació dels projectes que estem fent i també per associar-te.

Quantes maneres hi ha de poder col·laborar amb vosaltres?

Pots ser soci/a per una quota anual de 25€ si es individual o de 50€ si és familiar (amb tantes persones a la família com vulgueu!). Per altre part també pots col·laborar participant en algun grup de treball en funció dels teus interessos o coneixements.

Quina relació tens amb la discapacitat?

Sóc mare d’una persona amb discapacitat, l’Albert que té 38 anys i que poc a poc va aconseguint els seus somnis! Treballa, fa esport, té molts amics, participa en una entitat de lleure…. En aquest moments, està iniciant un procés de vida independent per tal de viure fora de casa amb la seva parella i inclòs a la societat amb els suports que necessiti.

Per altre part a nivell laboral estic jubilada, soc psicòloga i durant més de 35 anys he treballat al sector de la discapacitat en diferents serveis. Això m’ha ofert la possibilitat de conèixer moltes persones amb discapacitat, famílies i entitats.

Què us cal a dia d’avui?

En aquest moment necessitem adhesions a la LADD per tal de tenir més força i més poder de reivindicació. Ara mateix estem començant una campanya de captació de socis amb l’objectiu d’ampliar la massa social. És una primícia, però des de la web ja us podeu començar a associar.

Quin és el lema de LADD?

Som un equip. Sortim a guanyar drets. Des de sempre, la força de les famílies ha estat un motor de canvi.

Com creieu que us afectarà la crisi del Covid 19?

Nosaltres seguirem en la nostra línia de defensa de drets . El que caldrà serà esta pendents de com ha impactat i com influirà aquesta gran crisi en les persones amb discapacitat a tots els nivells : educatiu, formatiu, laboral, habitatge…son moments molt difícils i desconeixem quines seran les conseqüències, però des de la LADD seguirem treballant per defensar el seus dret

Mireia Guilera

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content