Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDretsLourdes Ciuró: "Catalunya és un dels països que millor ha adaptat la...

Lourdes Ciuró: “Catalunya és un dels països que millor ha adaptat la seva legislació a la Convenció de Drets de les Persones amb Discapacitat”

La consellera de Justícia va defensar ahir al Parlament el Decret Llei de reforma del Codi Civil aprovat pel Govern

lourdes ciuró consellera de justicia al parlament
La consellera Lourdes Ciuró durant la seva intervenció al Parlament // Foto: gencat

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, va defensar ahir al Parlament de Catalunya el Decret llei que el Govern de la Generalitat va aprovar el passat mes d’agost per adaptar el Codi civil català a la Convenció Internacional de Nova York sobre els Drets de les persones amb Discapacitat.

Segons Ciuró “la normativa aprovada reforça els drets i l’autonomia de les persones discapacitades i converteix Catalunya en un dels països amb una legislació més ben adaptada a la Convenció de Nova York”. La titular de Justícia ha recordat que aquesta normativa internacional, aprovada l’any 2006 per les Nacions Unides, “reconeix a totes les persones amb discapacitat la capacitat jurídica en igualtat de condicions respecte al conjunt de ciutadans en tots els aspectes de la vida”.

“És davant d’aquesta nova realitat jurídica ha subratllat Ciuró— que el Departament de Justícia va impulsar un procés participatiu per adaptar la totalitat del Codi civil de Catalunya a la normativa de Nova York”. Amb les aportacions de persones individuals i entitats, la Comissió de Codificació de Catalunya actualment està redactant l’Avantprojecte de llei del llibre II del Codi civil de Catalunya, que aprovarà el Parlament.

“Mentrestant —ha argumentat la consellera—, a Catalunya calia establir un règim transitori per garantir els drets de les persones amb discapacitats, sobretot després que entrés en vigor la Llei estatal 8/2021, de 3 de setembre, que elimina el procés d’incapacitació”.

La consellera ha assenyalat que si no s’hagués aprovat de manera immediata el decret llei, amb l’entrada en vigor de la llei estatal, “s’hauria generat una llacuna legal” a Catalunya que comportaria indefensió amb les persones amb discapacitat.

“Calia omplir aquest buit legal, fins que no estigui conclosa la regulació definitiva que adapta el Conveni de Nova York al Codi civil català. Amb l’aprovació del decret llei ens vam posar al costat de les persones per no deixar els seus drets desatesos”, ha puntualitzat la consellera.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

  1. Seria bo saber quins mecanismes de protecció es donaran als malalts mentals d alta complexitat que no volen intervenció, que al respectar la seva voluntat l únic que els aboca es a viure al carrer O suïcidi. Qui protegirà els seus interessos? La figura de l assistent quina tindrà? La gent gran com serà protegida de certes entitats/gent que el que fan es embaucar i prendre’ls els estalvis? Com la llei ha previst això? O tan sols han corregut a aprobar de cara a uns quants, agrupant totes sense pensar en els malalts mentals que ni volen O no pensen que els cal ajuda.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES