Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciSalut MentalCampanya a les xarxes per conscienciar sobre la importància de demanar ajuda...

Campanya a les xarxes per conscienciar sobre la importància de demanar ajuda i parlar sobre salut mental

Impulsada per l’Associació Talma i Compàs en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental

campanya demanar ajuda en salut mental talma
Un dels missatges que apareixen a la campanya de conscienciació // Foto: Associació Talma i Compàs

L’Associació Talma i Compàs, el servei d’atenció i suport a la salut mental de l’entitat, inicien una campanya de difusió al voltant del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebra el pròxim 10 d’octubre, basada en el concepte de la importància de demanar ajuda i parlar de la salut mental.

Segons Laura Pifarré, psicòloga especialista en salut mental de Talma ha explicat que aquest any, sota el lema #DemanarAjudaEsDeValents #DemanarAjudaEsDeValentes, es vol donar èmfasi a la importància de demanar ajuda, ja que “no és un acte de feblesa o de deute amb les persones que ens ajuden, sinó que és un acte de valentia que significa prendre consciència del què ens passa, fer un canvi d’actitud i millorar l’autoestima que necessitem per fer el pas i demanar ajuda”. De fet, “l’error més freqüent en aquests casos és pensar que l’angoixa i el patiment són transitoris i que amb el temps es solucionen. I no és així, sinó que moltes vegades cal comptar amb l’acompanyament de la família i amics i, en altres casos, amb la consulta a professionals.”

anunci guies d'arrel

Per això, la campanya estarà basada en unes preguntes que es difondran a través de les xarxes socials. A més a més, les persones que vulguin, de manera anònima, podran deixar escrit el motiu més gran pel qual demanarien ajuda a alguna persona propera o a algun professional.

La campanya també arribarà als instituts de la comarca a través d’una dinàmica de curta durada a l’hora del pati, on podran participar en la construcció d’un mural amb reflexions personals i anònimes. Aquesta acció pretén incidir en la població adolescent de la comarca, edat clau en la prevenció de moltes problemàtiques de salut mental. La campanya també arribarà a les biblioteques de la comarca, que rebran el material de difusió per poder exposar als espais informatius.

Paral·lelament, i en col·laboració amb la Coordinadora de Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida, també s’han preparat cartells i vinils per omplir els espais públics i els comerços amb missatges impactants sobre la salut mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content