Dissabte, 16 octubre 2021
HomeSalut MentalTarragona celebra la Setmana de la Salut Mental amb activitats per donar...

Tarragona celebra la Setmana de la Salut Mental amb activitats per donar visibilitat i desestigmatitzar la malaltia

Organitzada per l’Ajuntament i un grup de treball d’entitats tarragonines

imatge setmana de la salut mental tarragona
Imatge de la Setmana de la Salut Mental de Tarragona // Foto: Ajuntament de Tarragona

Un grup de treball sorgit a iniciativa de les entitats tarragonines i l’Ajuntament de Tarragona han preparat conjuntament la Setmana de la Salut Mental de l’Ajuntament de Tarragona, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental. Es tracta d’un conjunt de tallers, jornades, xerrades, formacions, exposicions, caminades i espectacles per a millorar la nostra salut mental i per visibilitzar-la i contribuir a la desistigmatització de les persones que conviuen diàriament amb la malaltia mental.

Totes aquestes iniciatives volen posar el focus en la prevenció de la malaltia mental, la informació sobre els recursos disponibles, el suport a les persones que es troben en situació de fragilitat, la reflexió i en la formació de professionals i persones usuàries sobre situacions que interseccionen amb la salut mental com ara la violència de gènere o la migració.

La programació

La programació s’inicia el pròxim 10 d’octubre, Dia Mundial de la Salut Mental amb la il·luminació durant tota la setmana de la façana de l’Ajuntament de Tarragona i del Mercat Central.

A continuació arribarà la I Jornada de reflexió “Parlem de Salut Mental” que se celebrarà el 14 d’octubre a l’Antiga Audiència de Tarragona. La jornada servirà per reflexionar de forma conjunta sobre els nous reptes en salut mental que han sorgit en els darrers anys. Les noves cruïlles en les que es troben professionals, persones amb malaltia mental, famílies, entitats necessiten d’espais on parlar obertament, per aprendre sobre nous escenaris des d’una òptica plural i diversa, per parlar de les interseccions de la salut mental amb altres escenaris com l’atenció en temps de pandèmia, la immigració o la prevenció. La jornada s’adreça a totes aquelles persones que es trobin interpel·lades en la millora professional, la reflexió, l’adquisició de nous coneixements o l’interès en l’escolta de testimonis en primera persona. 

Finalment, des del 7 al 10 d’octubre se celebra el Festival de Curtmetratges Psicurt, organitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), l’Ajuntament de Tarragona i l’Ajuntament de Reus. Un festival que té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES