Dimecres, 10 agost 2022
Dimecres, 10 agost 2022
IniciEducació InclusivaL’ONCE distribueix el primer LEGO en Braille com a suport didàctic en...

L’ONCE distribueix el primer LEGO en Braille com a suport didàctic en 150 centres educatius de Catalunya

El nou material vol contribuir a l’aprenentatge de sistema braille de forma lúdica i inclusiva

KIT LEGO BRAILLE Escola Soler de Vilardell de Sant Celoni 2
Un nen jugant amb el Lego en Braille a l’Escola Soler de Vilardell de Sant Celoni // Foto: ONCE Catalunya

L’ONCE Catalunya està distribuïnt a 150 escoles el primer LEGO en Braille, amb l’objectiu de contribuir a l’aprenentatge de sistema braille de forma lúdica i inclusiva, amb la metodologia basada en el joc, la motivació i la igualtat d’oportunitats.

El LEGO en Braille és un nou material amb una metodologia que pretén fer visible el braille mitjançant les tradicionals peces de popular joc. El LEGO Braille Bricks ha estat creat pel Grupo LEGO i la Fundación LEGO en col·laboració amb organitzacions i entitats representants del col·lectiu de persones amb discapacitat visual de diferents països, entre les quals es troba l’ONCE.

Aquest material compta amb peces amb els punts del signe generador del braille combinant en cada peça una lletra o caràcter en braille i que, a més, compta amb la seva equivalència impresa en tinta. És un recurs inclusiu per a l’aula en la qual l’alumnat amb i sense discapacitat visual pugui descobrir el braille, al mateix temps que tots els estudiants comparteixen el joc. 

La distribució s’inicià a finals de gener i continuarà al mes de febrer en 124 centres educatius de Barcelona, 17 de Girona, 3 de Lleida i 6 de Tarragona. Arribaran a les aules que tinguin escolaritzat alumnat amb ceguesa, sordceguesa o discapacitat visual greu de les etapes de 2n cicle d’Educació Infantil i 1r cicle d’Educació Primària. 

La portaran a terme els mestres de suport itinerants del Servei Educatiu compartit del departament d’Educació i ONCE CREDV/CRE ONCE Barcelona, que ocasionalment poden estar acompanyats per representants de les dues Institucions.

El kit LEGO® BRAILLE BRICKS 

El kit LEGO® BRAILLE BRICKS inclou unes 250 peces retolades amb lletres en tinta i braille en relleu. L’objectiu és contribuir a l’aprenentatge de sistema braille de forma lúdica i inclusiva, amb una metodologia basada en el joc, la motivació i la igualtat d’oportunitats. Cada kit inclou peces amb l’alfabet complet, els números del 0 al 9 i els signes matemàtics i de puntuació més habituals. Les peces són compatibles amb les tradicionals, de manera que es fomenta la inclusió i la utilització del joc per tot l’alumnat (sempre, majors de 3 anys).

La idea és facilitar l’aprenentatge de sistema braille, a través del joc, de forma natural, utilitzant la creativitat i curiositat de l’alumnat. Com les peces compten amb lletres en tinta i braille, les possibilitats de joc es multipliquen, com ho demostren les 90 activitats que es proposen. 

“Aquesta és una bona eina per jugar i conscienciar, però convé recordar que per aprendre braille de manera funcional cal accedir a aquest sistema de lecto escriptura amb materials que presentin la mida oficial i el suport habitual (paper o línia braille). Només així es pot garantir que l’alumnat que ho necessiti aprengui braille adequadament”, destaca Manel Eiximeno, director de el Centre de Recursos Educatius d’ONCE Catalunya.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content