Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciEntitatsL’ONCE impulsa l’ús del Braille i celebra 10 anys de creació dels...

L’ONCE impulsa l’ús del Braille i celebra 10 anys de creació dels ‘Clubs Braille’

clubs braille once
Avui se celebra la data del naixement del seu creador, Louis Braille // Foto: ONCE

L’ONCE celebra avui, coincidint amb el Dia Mundial del Braille , el desè aniversari de la creació dels ‘Clubs Braille’, una de les iniciatives de l’Organització que impulsa i propiciar l’extensió d’aquest sistema de lectoescriptura.

Actualment, hi ha uns ‘40 Clubs Braille’ gestionats per l’ONCE a tot Espanya, amb presència a totes les comunitats autònomes, amb l’objectiu que els afiliats a l’ONCE i la resta de la ciutadania puguin conèixer i gaudir d’aquest codi de lectoescriptura des de tots els angles: l’educatiu, el cultural, l’ús del braille en la vida quotidiana, en l’oci i en moltes altres vessants.

En els ‘Clubs Braille’; de l’ONCE es duen a terme més de 30 tipus d’activitats per a estendre el seu ús i el seu coneixement. Com a mostra, cal destacar l’ensenyament del Braille a persones de l’entorn de les persones amb discapacitat visual (família, amics o formadors), l’organització de jornades de portes obertes als centres de l’ONCE per conèixer el Braille més de prop, la participació en diversos esdeveniments, com el Dia del Llibre, la Setmana de la Discapacitat, així com la seva presència en els mitjans de comunicació.

Un òrgan fonamental per al desenvolupament de totes aquestes activitats és la Comissió Braille Espanyola (CBE) de l’ONCE que ostenta la màxima autoritat a Espanya per a la fixació de normes d’ús i desenvolupament del sistema Braille de lectoescriptura, així com la simbologia en relleu i color aplicable a làmines o qualsevol altre producte utilitzable per les persones cegues o amb discapacitat visual.

Creada el 1984, té com a objectiu salvaguardar i desenvolupar tot el referit al sistema de lectoescriptura que identifica les persones amb discapacitat visual, i que els permet participar en igualtat d’oportunitats en gairebé tots els camps,inclosos l’educatiu, el professional i el cultural.

La Comissió Braille Espanyola estableix normes per a la correcta transcripció al Braille de documents en diferents matèries; normes per confeccionar materials accessibles en relleu (mapes, plànols, senyals, pictogrames, etc.); i recomanacions a diferents sectors per incloure el braille en els seus productes i serveis (etiquetatge d’envasos, marques en braille en diferents suports, etc.).

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content