L’ONCE dedica un cupó al Teatre Municipal de Girona dins la sèrie especial ‘Ciudades a escena’

Serà la imatge del cupó del proper 13 d’octubre

Presentació-cupó-Teatre-Municipal-de-Girona sèrie
La presentació va tenir lloc en el mateix escenari del Teatre Municipal de Girona // Foto: ONCE Catalunya

Ahir va tenir lloc l’acte de presentació del cupó de l’ONCE que tindrà com a protagonista el Teatre Municipal de Girona el proper 13 d’octubre dins de la sèrie ‘Ciudades a escena’ que l’Organització dedica als teatres més emblemàtics d’Espanya.

En aquest acte, que va tenir lloc al propi escenari del Teatre Municipal de Girona, van intervindre Marta Madrenas, alcaldessa de l’Ajuntament de Girona; Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya i Francisco Rodríguez, director de l’agència de l’ONCE a Girona.

BANER_300X250

“Aquest cupó és un homenatge al Teatre Municipal de Girona, a les sales, les institucions i els professionals que treballen perquè el teatre sigui un bé cultural accessible a tothom. Fer un teatre inclusiu per les persones cegues i per a totes les persones amb discapacitat és fer un teatre universal i un teatre millor”, va indicar Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya.

També es va aprofitar l’acte perquè un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE visités les instal·lacions del teatre gironès, que va poder ‘veure’ mitjançant el tacte. Van fer una visita sensorial i van poder conèixer l’escenari i el pati de butaques; seure a les llotges; sentir-se com un actor/actriu abans de sortir a escena; els camerins; tocar un focus i abaixar el teló.

El Teatre Municipal de Girona fou inaugurat el 1860 i és un dels pocs teatres vuitcentistes que arribà al segle XX sense patir cap devastació. El 1986 comencen unes ambicioses obres de rehabilitació amb la finalitat de constituir el teatre com a un equipament cultural adequant-lo i modernitzant-lo a les necessitats escèniques actuals. A la tardor del 2006 el Teatre Municipal torna a obrir les seves portes al públic amb un aforament de 585 persones.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*