L’ONCE dedica un cupó al Teatre Nacional de Catalunya i un grup de persones cegues visita la seva Sala Petita

En un acte que ha tingut lloc aquest matí al TNC

TNC-cupó-persones-cegues-sala-petita
Mònica Campos i Enric Botí en la presentació del cupó del 22 de setembre // Foto: ONCE Catalunya

Un grup de persones cegues afiliades a l’ONCE ha visitat aquest matí el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) i ha pogut veure mitjançant el tacte i l’oïda com és la Sala Petita amb una mostra d’atrezzo de diferents espectacles.

La visita s’ha produït amb motiu de la presentació del cupó de l’ONCE del proper 22 de setembre que estarà protagonitzat pel TNC dintre de la sèrie ‘Ciutats a escena’ que l’Organització dedica als teatres més emblemàtics. Pròximament també hi estaran presents el Teatre Municipal de Girona (13/10/19), el Teatre de la Llotja de Lleida (20/10/19) i el Teatre Metropol de Tarragona (03/11/19).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A l’acte d’avui hi han estat presents Mònica Campos, directora executiva del TNC, i  Enric Botí, delegat territorial d’ONCE a Catalunya, que ha explicat que “aquest cupó és un homenatge al TNC, a les sales, les institucions i els professionals que treballen perquè el teatre sigui un bé cultural accessible a tothom. Fer un teatre inclusiu per les persones cegues i per totes les persones amb discapacitat és fer un teatre universal i un teatre millor”.

L’ONCE i el TNC tenen signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual s’ofereixen sessions en sistema AUDESC d’audiodescripció per a cecs, en aquells espectacles on el muntatge teatral ho permet, a fi de fomentar la participació dels afiliats de l’ONCE com espectadors i motivar el seu interès per l’activitat teatral.

BANER_300X250

Durant els anys 2018 i 2019 els afiliats i afiliades a l’ONCE van tenir al TNC obres en audiodescripció com: Només una vegada, Alba, Afanys d’amor perduts, El jardín de los cerezos o El gran mercado del mundo.

I aquesta temporada 2019-2020 el TNC presenta les següents obres en audiodescripció: Justícia, de Guillem Clua, a la Sala Gran; La casa de les aranyes, de Paco Zarzoso, i Monroe Lamarr, de Carles Batlle, a la Sala Petita; i en el marc d’El TNC Petit la Sala Tallers acull La nena dels pardals, una obra de Teatre al Detall i recomanada per a espectadors i espectadores a partir de 6 anys.

També a la Sala Tallers el TNC presentarà dos espectacles dins del Festival Simbiòtic, un festival dedicat a la igualtat i a la inclusió: Untitled Ref. Nº 1 – Teatro documental i Richard III redux OR Sara Beer [is/not] Richard III.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*