Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciENTITATSL’ONCE amplia els seus serveis d'atenció a persones cegues residents a Espanya...

L’ONCE amplia els seus serveis d’atenció a persones cegues residents a Espanya o amb dret d’asil

Per ser beneficiaris, a més hauran de tenir una agudesa visual igual o inferior a 0,1 amb la millor correcció possible o un camp visual reduït a 10 graus o menys, amb pronòstic de no millora visual

once atenció persones cegues residents a Espanya o amb dret d'asil
Servei d’acompanyament a persones cegues estrangeres // Foto: ONCE Catalunya

L’ONCE ha decidit ampliar el ventall dels seus serveis socials per a beneficiar a un grup més ampli de persones cegues, amb discapacitat visual greu o sordceguesa, que siguin residents a Espanya o que hagin obtingut el dret d’asil o protecció subsidiària pel Ministeri de l’Interior.

Aquesta decisió s’emmarca en un acord adoptat pel Consell General de l’ONCE, vigent des del 1 d’abril, que especifica els diversos tipus de serveis disponibles. Aquesta ampliació coincideix amb l’objectiu de l’Organització de respondre a les necessitats de la societat, en consonància amb l’acord Govern-ONCE per al període 2022-2031, que detalla les tasques socials encarregades a l’Organització per l’Administració.

La implementació d’aquesta iniciativa es realitzarà a través dels diversos centres de l’ONCE distribuïts per tot el territori espanyol. Per ser beneficiaris, a més de tenir residència legal a Espanya o disposar del dret d’asil o protecció subsidiària, les persones interessades hauran de complir almenys una de les següents condicions: tenir una agudesa visual igual o inferior a 0,1 amb la millor correcció possible o un camp visual reduït a 10 graus o menys, amb pronòstic de no millora visual.

Els serveis d’atenció personal que podran sol·licitar abasten àmbits diversos com l’educació, la rehabilitació, la comunicació i l’accés a la informació, el suport ocupacional, psicosocial i el benestar social.

A més, tindran accés a la venda de productes de loteries socials de l’ONCE, sempre que compleixin els requisits per a l’exercici de la venda i acreditin un grau de discapacitat igual o superior al 33% amb un certificat d’una entitat pública espanyola. En cas de persones originàries de països fora de la UE, a més del certificat de discapacitat, hauran de tenir permís de residència i treball.

L’ONCE, des de fa anys, s’ha compromès a atendre les necessitats de persones estrangeres cegues o amb discapacitat visual a Espanya, especialment els menors, per facilitar la seva inclusió educativa. Durant aquest curs escolar, s’ha assistit a 621 alumnes estrangers de 65 nacionalitats diferents en els diversos nivells educatius.

A més, durant el 2023, s’ha autoritzat l’accés als serveis de l’ONCE a 102 persones adultes estrangeres de 34 nacionalitats diferents, especialment en matèria de rehabilitació, comunicació i accés a la informació a través de la tiflotecnologia.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content