Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciEntrevistesLola Vidal: “Les persones amb prejudicis vers les persones amb discapacitat són...

Lola Vidal: “Les persones amb prejudicis vers les persones amb discapacitat són ‘discapacitades’ en empatia i relacions humanes”

La directora del grup de teatre de l’Ateneu Divers ens parla de l’estrena, el pròxim 29 de gener, de l’obra “Tot passejant”

Lola Vidal, directora del grup de teatre Ateneu Divers
Lola Vidal, directora del grup de teatre de l’Ateneu Divers, durant un assaig // Foto: Mireia Guilera

Coincidint amb l’estrena, el pròxim 29 de gener, de “Tot passejant”, el nou espectacle de la companyia Caliudoscopi formada per actors i actrius socis de l’Ateneu Divers, hem volgut parlar amb la directora del grup de teatre, la polifacètica Lola Vidal. Es perruquera jubilada però la Vidal tant et fa un New Look, et cuina un plat, com et dirigeix una obra de teatre. Amb una gran experiència dirigint el grup de teatre el “Partiquí” sempre explica que un dels seus somnis era dirigir a persones amb discapacitat. De fet, ara ja fa uns tres anys aproximadament que dirigeix el grup de teatre de l’Ateneu Divers.  

Quina relació tens amb la discapacitat?

Des de fa tres anys, porto un grup de teatre de persones amb diversitat funcional.

Què has après dirigint la companyia Caliudoscopi?

He après a  valorar i celebrar l’esforç per aprendre. A nivell individual i de grup  no hi ha barreres. L’important es la creativitat i la disciplina.

Quines similituds i diferències trobes entre la direcció d’actors amb diversitats i persones sense discapacitat? 

Alguns actors del grup de teatre ‘Caliudoscopi’ // Foto: Ateneu Divers

Per a dirigir un espectacle necessito actors i actrius. La meva feina és la mateixa sigui qui sigui el grup de persones que el componen.

Què t’ha sorprès? 

L’acceptació de les seves mancances. El teatre sempre ha sigut el medi que ens a permès denunciar, reivindicar, lluitar contra les injustícies i, com no, divertir i fer passar una bona estona. Tots i totes independentment de les nostres condicions, tenim coses a dir.

Ens pots explicar alguna anècdota? 

El primer dia que per causa del confinament vam haver d’assajar via  Zoom. Quan vaig aconseguir connectar-me gairebé era l’hora de plegar. (Com s’acostuma a dir, sóc més de lletres). Com anècdota, els tele assajos que vam haver de fer durant el confinament. Van ser realment psicodèlics. Tot i que no va fallar ni un actor ni una actriu a l’hora de connectar-nos via Zoom.

Què t’aporta dirigir teatre a l’Ateneu Divers? 

Cartell de l’obra “Tot passejant” // Foto: Mireia Guilera

M’aporta orgull, satisfacció i agraïment per l’amistat. I el carinyo que rebo. Gràcies a participar en aquest grup, he conegut unes persones, que m’han ensenyat a ser pacient i celebrar les petites victòries del dia a dia.

Què els diries a totes aquelles persones que tenen perjudicis envers les persones amb discapacitat? 

Que elles també son discapacitades en empatia i relacions humanes.

El pròxim 29 de gener estreneu “Tot passejant”. Per què hem d’anar a veure el vostre espectacle?  

Perquè tot espectacle que s’ha preparat amb rigor, esforç i molta il·lusió és mereixedor de ser mostrat al gran públic. El nostre compleix de llarg tots aquests atributs.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content