Dissabte, 22 gener 2022
IniciEntitatsEl CERMI va rebre cada día del 2021 una consulta o denúncia...

El CERMI va rebre cada día del 2021 una consulta o denúncia de persones amb discapacitat sobre diferents matèries legals

Es van duplicar les 180 rebudes al 2020, segons l'Informe de l'Assessoria Jurídica i Defensa Legal per al 2021

justícia denúncies discapacitat
La majoria de les consultes i denúncies s’han produït en l’àrea civil // Foto: Plena Inclusión

El Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI) va atendre el 2021 un total de 365 consultes i denúncies de persones amb discapacitat, el doble que el 2020, primer any de pandèmia, segons l’Informe de l’Assessoria Jurídica i Defensa Legal per al 2021, elaborat conjuntament per l’assessoria jurídica del CERMI i la Delegació de Drets Humans.

En concret, l’augment ha estat “d’un 102.7% respecte de l’any 2020, en què el nombre de consultes va ser de 180”, assenyala l’informe.

Pel que fa a les matèries legals sobre les quals es basen les consultes, les dades mostren que la majoria són temes relacionats amb l’àmbit laboral i de la Seguretat Social, on des de CERMI adverteixen que “s’han tornat als nivells previs a la pandèmia. “Cal destacar l’augment respecte de l’any passat a l’àrea civil, passant del 23% al 30,1%; a l’àrea laboral s’ha produït un descens significatiu en el percentatge de consultes respecte de l’any passat, passant d’un 42,7% a un 34%. A l’única àrea que es mantenen els percentatges iguals respecte de l’any passat és l’àrea de matèria administrativa, amb un 13 % en tots dos anys” adverteixen des de CERMI.

Segons l’informe, en relació amb el sexe de les persones consultants, una vegada més, són els homes els que acudeixen més a buscar orientació a aquest servei. Tot i això, durant aquest 2021 s’ha produït un augment significatiu (10 %) en el percentatge de consultes realitzades per les dones respecte de l’any anterior. 

El document també inclou informació sobre la distribució territorial de les consultes formulades. En aquest sentit, adverteix que “de totes les consultes rebudes el 54,24% no especifica la Comunitat o Ciutat Autònoma a què pertany la persona i/o familiars que realitzen la consulta”. Tot i així, i seguint la línia d’anys anteriors, la Comunitat Autònoma de Madrid és la comunitat des d’on es reben més consultes.

A més, l’informe recull una classificació de les consultes rebudes segons els articles de la Convenció Internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat.

Finalment, el document mostra un resum de les conclusions principals de l’informe de consultes jurídiques destacant que “el nombre de consultes rebudes durant aquest any 2021, ha tornat a assolir els nivells previs a la pandèmia de la COVID-19”. En concret, respecte de l’any anterior s’observa un augment significatiu en el percentatge de consultes relacionades amb la igualtat i no discriminació, passant d’un 5% durant el 2020 a un 12% durant aquest 2021.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content