Dijous, 2 desembre 2021
IniciCulturaLleida projecta instal·lar un mínim de 7 desfibril·ladors a la canalització del...

Lleida projecta instal·lar un mínim de 7 desfibril·ladors a la canalització del riu Segre

lleida desfibril·ladors riu segre
Està comprovada l’eficàcia dels desfibril·ladors en els primers minuts de l’aturada cardíaca // Foto: Ajuntament de Lleida

L’Ajuntament de Lleida té previst instal·lar un mínim de 7 desfibril·ladors al llarg del recorregut del circuit saludable que hi ha a la canalització del riu Segre per atendre situacions d’emergència que es puguin donar a aquest espai.

Es tracta d’un tram d’uns 2,5 km, on la proposta seria donar cobertura a la canalització, els Camps Elisis i la Mitjana, ubicant els desfibril·ladors a punts estratègics del recorregut com:  al costat del Centre BTT Lleida, al pont de Príncep de Viana, a la passarel·la dels Camps Elisis, al pont Vell, a la passarel·la del Liceu Escolar, al pont de la Universitat i al pont dels Instituts. Hi ha també una previsió de punts d’instal·lació que podrien afegir-se, si calgués reforçar el projecte. Serien al pont de Pardinyes, a la coberta sobre el mirador i la passarel·la dels Maristes.

fiare banca etica crowdfunding

La canalització és un entorn concorregut per persones que hi desenvolupen i practiquen activitat física, així com per ciutadans i ciutadanes que hi passegen o entitats que hi organitzen activitats.

Lleida és una de les ciutat de l’estat més cardioprotegida. La Paeria desenvolupa des del 2013 el projecte Lleida-Ciutat Cardioprotegida (abans Espai Cardioprotegit) que compta amb una xarxa de 45 aparells ubicats en edificis públics i al carrer per tractar aturades cardíaques en casos d’urgència. La implicació des que es va iniciar el projecte ha estat constant, per anar ampliant el mapa d’aparells, per cobrir la màxima extensió i per atendre les assistències en els llocs on s’acostuma a aplegar més gent. El mapa es pot consultar a les pàgines web de la Paeria i de l’àrea de Salut Pública.

L’aparell desfibril·lador és fàcil d’usar i pot salvar la vida d’una persona, ja que pot contrarestar la majoria de les aturades cardiorespiratòries. L’aparell actua donant una descàrrega elèctrica perquè el cor, que ha deixat de bombar sang, torni a bategar normalment. Els desfibril·ladors són fiables al 100% i només donaran una descàrrega si la persona ho necessita. El desfibril·lador extern és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta l’aturada.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES