Dilluns, 20 maig 2024
spot_img
Inici8ML’IMPD reflexiona sobre els reptes del feminisme per garantir els drets de...

L’IMPD reflexiona sobre els reptes del feminisme per garantir els drets de les dones amb discapacitat

Durant la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vida’ en el marc de la celebració del 8M

reptes del feminisme drets de les dones amb discapacitat jornada IMPD
Cartell de la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vida // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) va organitzar dijous passat la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de vidre, un espai de reflexió sobre la intersecció entre el capacitisme i el feminisme. Durant la jornada, la doctora en sociologia i experta en la matèria, Andrea García-Santesmases, va oferir una ponència titulada ‘Conversa pendent entre Feminismes i Capacitisme’.

En la seva intervenció, García-Santesmases va destacar cinc àrees en què el feminisme ha de fer front a l’anticapacitisme: el gènere, les cures, les violències, la sexualitat i la polarització de la diferència. Va analitzar la intersecció entre el patriarcat i el capacitisme, dos sistemes de poder que es reforcen mútuament i limiten la vida de les dones i les persones amb discapacitat. També va subratllar la importància d’abordar les violències des d’una perspectiva interseccional que tingui en compte totes les formes d’inequalitat que experimenten.

A més, es va posar de manifest la necessitat de replantejar la manera com es conceben les cures. Actualment, són percebudes des d’una òptica patriarcal, capacitista i capitalista, que considera les persones que les reben com a càrregues, en gran part assumides per les dones com a cuidadores principals. En contrast, l’anticapacitisme posa l’èmfasi en les experiències i les necessitats de les persones amb discapacitat. Per trobar solucions que beneficiïn totes les parts implicades, s’ha remarcat la importància d’establir diàlegs entre ambdós punts de vista.

Per tal de donar visibilitat a aquestes qüestions, la jornada va comptar amb les intervencions de Georgina Navarro, telefonista-recepcionista a l’Arxiu de la Corona d’Aragó, Virginia Cierco, directora de la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu, i Montserrat Garcia Blasco, activista del sector de la diversitat funcional. Les seves experiències van apropar l’audiència a la realitat de les dones amb discapacitat i les dificultats que enfronten en la seva vida quotidiana, compartint situacions de desigualtat i els reptes de futur com a societat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content