Dijous, 18 juliol 2024
IniciDESTACADESL’IMPD organitza la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vidre’

L’IMPD organitza la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vidre’

L’acte comptarà amb la ponència ‘Conversa pendent entre Feminismes i Capacitisme’ i se celebra el dijous 21 de març a les 17.30 hores a la Sala de Plens del districte de Les Corts

Cartell de la jornada 'Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vida que organtiza l'IMPD
Cartell de la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vida // Foto: Ajuntament de Barcelona

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) organitza la jornada ‘Feminismes, Capacitisme i Sostre de Vidre’ per visibilitzar la doble discriminació que pateixen les dones amb discapacitat. Barcelona és una ciutat compromesa amb la lluita feminista i la denúncia de les desigualtats de gènere i porta a terme accions per combatre la discriminació en tots els àmbits.

La jornada comptarà amb la ponència ‘Conversa pendent entre Feminismes i Capacitisme’ a càrrec de la doctora en sociologia i professora de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) Andrea García-Santesmases. De la mateixa manera, s’obrirà una taula de diàleg on les dones amb discapacitat compartiran les seves experiències en fer caure barreres i trencar sostres de vidre.

L’acte se celebrarà el dijous 21 de març a les 17.30 hores a la Sala de Plens del districte de Les Corts. Per assistir-hi cal inscripció prèvia al correu Imd_informa@bcn.cat. La xerrada disposa d’interpretació en llengua de signes, subtitulació en pantalla i espai de cures per a infants o persones amb discapacitat sota demanda al mateix correu abans del 18 de març.

Programa

17:30h. Benvinguda institucional. Marta Villanueva, Regidora de Salut, Persones amb Discapacitat i Estratègia contra la Soledat

17:45h. Ponència: “Conversa pendent entre Feminismes i Capacitisme”. Andrea García Santesmases, doctora en Sociologia i professora a la UNED.

- PUBLICITAT -

18:15h. Veus de Dones

  • Georgina Navarro, telefonista-recepcionista a l’Arxiu de la Corona d’Aragó.
  • Virginia Cierco, directora de la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu.
  • Montserrat Garcia Blasco, activista del sector de la diversitat funcional.

18:45h Conclusions i tancament. Amb proposta gràfica periodística a càrrec de Femiñetas.

Compromís amb la igualtat de gènere

L’IMPD forma part del grup motor del Circuit de Barcelona contra la Violència Masclista i durant el 2023 ha impulsat diferents iniciatives contra la violència de gènere. A més, juntament amb el Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS), ha treballat en la revisió del contingut de la guia bàsica d’atenció de violències sexuals en dones joves amb discapacitat. D’altra banda, ha creat la Guia del Bon Tracte per tal d’establir criteris comunicatius comuns i inclusius.

L’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat treballa amb transversalitat de gènere en totes les seves activitats: vetlla per la paritat als actes, organitza jornades de formació i revisa els plans i programes amb perspectiva de gènere.

Font: Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat (IMPD)

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Ves al contingut