L’ictus es converteix en la malaltia que més discapacitat provoca entre les persones adultes a Catalunya

La pateixen una de cada quatre persones

ictus malaltia discapacitat persones adultes catalunya
L’icuts és una malaltia que afecta a cervell // Foto: Fundació “la Caixa”

El passat 29 d’octubre es va commemorar el Dia Internacional del Ictus, un accident cardiovascular que pateixen una de cada quatre persones a Catalunya, on cada any afecta a 13.000 persones.

De fet, l’ictus és una de les tres malalties més letals actualment, junt al càncer i a les dolències cardiovasculars, sent la primera causa de mort entre les dones i la primera que provoca discapacitat en adults.

BANER_300X250

Les principals conseqüències que comporta són problemes de mobilitat, visió, parla i memòria, a més de canvis de personalitat, cansanci i depressió.

Per això pren especial importància la prevenció, ja que de fet es poden prevenir el 90% dels casos. Catalunya disposa d’un codi d’emergència per al tractament d’aquesta malaltia, El Codi Ictus, un sistema que agilitza el temps que passa entre l’inici de l’ictus i el tractament. Aquest codi organitza l’atenció a partir de la xarxa d’hospitals comarcals, dels hospitals de referència i del Sistema d’Emergències Mèdiques, i permet identificar ràpidament quina persona l’està patint i traslladar-la ràpidament fins l’hospital més proper per avaluar-los, diagnosticar-los i tractar-los.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*