L’Escola Moragas d’educació especial promou el primer receptari de cuina inclusiu en català

escola-moragas-receptari-cuina-inclusiva
Portada del receptari ‘Posa’t el davantal’ // Foto: Escola Moragas

L’Escola Moragas de Barcelona ha confeccionat el primer receptari de cuina inclusiva que recull unes 30 receptes, una iniciativa que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la implicació directa d’alguns dels xefs catalans de més renom local i internacional, com ara Carme Ruscalleda (autora del pròleg), Albert Adrià, Fran López, Cristian Escribà, Fina Puigdevall, xefs del DISFRUTAR i els germans Torres, que han aportat alguna de les receptes del receptari.

El receptari és una col·lecció de fitxes que empra pictogrames i recursos gràfics elaborades amb el sistema Arasaac, que facilita la comprensió de les persones amb dificultats de comunicació, com les persones amb discapacitat intel·lectual.

BANER_300X250

La majoria de les receptes incloses són les que han elaborat durant aquests anys al taller de cuina de la pròpia Escola Moragas. El gerent de l’escola, Jordi Lobo, ha explicat que “són receptes senzilles i accessibles que farà que altres col·lectius també el puguin utilitzar com a receptari de cuina i no només aquelles persones amb discapacitat intel·lectual. Per exemple, per a gent gran, per a infants o adults i per a persones amb dificultat de visió, ja que el receptari inclou un sistema -Wheris, una app que es pot tenir al telèfon- que llegeix per a tu la recepta”.

S’imprimiran 1.000 exemplars. El llibre es regalarà amb la venda d’un davantal amb el logotip “posa’t el davantal: Receptari inclusiu” fet pel dissenyador Victor Oliva a partir d’uns dibuixos fets pels mateixos alumnes que fan el taller de cuina de l’Escola.

El receptari serà presentat el proper 19 d’octubre a la fira Mercat de Mercats a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Uns dies abans però, el 9 d’octubre, es farà una exposició més de proximitat al Mercat de les Corts amb la presència dels germans Torres.

Ja fa més de 40 anys que l’escola Moragas, a Pedralbes, va començar el taller de cuina “perquè els alumnes aprenguéssin a cuinar ells sols” ha explicat Lobo.

L’Escola Moragas és un centre d’educació especial d’iniciativa privada concertat. El centre atén actualment a 40 alumnes d’edats compreses entre els 3 i els 21 anys, amb necessitats educatives especials derivades de discapacitat intel·lectual i autisme.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*