Divendres, 22 octubre 2021
IniciDiscapacitatLes persones sordes denuncien una doble discriminació durant la crisi sanitària

Les persones sordes denuncien una doble discriminació durant la crisi sanitària

persones sordes discriminació crisi sanitària
Gestos de la Llengua de Signes Catalana // Foto: Freepik

El president de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA), Albert Casellas, ha denunciat aquest matí- en una entrevista al programa Planta Baixa de TV3- que les persones sordes estan patint una doble discriminació durant la crisi sanitària de la COVID-19.

D’un costat com a col·lectiu amb discapacitat i el seu tractament en la gestió sanitària de la pandèmia, i d’un altre per les barreres amb les que es troben, dia sí dia també, en l’accés a la comunicació.

Casellas s’ha queixat que en moltes ocasions “s’han donant informacions oficials sobre la crisi sense la presència d’un intèrpret de Llengua de Signes. Després de denunciar-ho “s’ha començat a introduir-lo però en una finestreta molt petita que dificulta molt la seva visibilitat”.

El representant del col·lectiu de les persones sordes a Catalunya ha afirmat que aquesta situació no és nova. “Anem molt a la cua a Europa en aquest àmbit i estem cansats de denunciar aquesta discriminació. Tenim exemples molt recents, com quan l’explosió de la petroquímica a Tarragona o el temporal Glòria, amb informacions vitals que no ens arriben en igualtat de condicions que a la resta de la població” ha reblat Casellas.

El president de FESOCA ha posat més exemples la discriminació que pateixen les persones sordes. “Per no parlar de la manca d’accessibilitat del servei 112 o el fet que haguem de veure el telenotícies en una franja horària diferent per accedir a la informació”, ha afegit.

Casellas s’ha queixat de les passes enrere que s’estan donant en aquest àmbit. “Ara fa 10 anys que es va aprovar la Llengua de Signes Catalana, i la crisi sanitària que estem vivint ha posat de manifest que no s’ha avançat tot el desitjable i que encara queda molt camí per fer”, ha sentenciat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES