Les persones sordes es queixen de l’absència d’intèrprets en les compareixences institucionals pel coronavirus

FESOCA exigeix que es garanteixi el dret a la informació de tothom

llengua de signes catalana lsc inèrprets coronavirus
Llengua de signes catalana // Foto: gencat

La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha denunciat la manca d’accessibilitat a través de la llengua de signes catalana (LSC) en les informacions institucionals realitzades pel Govern de la Generalitat en relació a la crisi pel coronavirus.

En aquest sentit ha reclamat la presència d’un intèrpret en les rodes de premsa i compareixences públiques institucionals que garanteixi el dret a la informació del col·lectiu de les persones sordes en igualtat de condicions respecte a la resta de la població de Catalunya.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta és la tercer vegada aquest any que l’entitat reclama al Govern la presència d’intèrprets en aquests tipus d’intervencions institucionals en un situació que FESOCA qualifica de vergonyosa i discriminatòria cap el col·lectiu de les persones sordes. La primera va ser amb el accident petroquímic de Tarragona i la segona a causa del temporal Gloria.

L’entitat ha aprofitat aquesta queixa per recordar que se segueixen vulnerant altres drets fonamentals del col·lectiu que venen recollits en la legislació referent a les persones amb discapacitat.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*