Dilluns, 25 octubre 2021
IniciAccessibilitat UniversalLes persones sordes es queixen de l'absència d'intèrprets en les compareixences institucionals...

Les persones sordes es queixen de l’absència d’intèrprets en les compareixences institucionals pel coronavirus

llengua de signes catalana lsc inèrprets coronavirus
Llengua de signes catalana // Foto: gencat

La Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) ha denunciat la manca d’accessibilitat a través de la llengua de signes catalana (LSC) en les informacions institucionals realitzades pel Govern de la Generalitat en relació a la crisi pel coronavirus.

En aquest sentit ha reclamat la presència d’un intèrpret en les rodes de premsa i compareixences públiques institucionals que garanteixi el dret a la informació del col·lectiu de les persones sordes en igualtat de condicions respecte a la resta de la població de Catalunya.

Aquesta és la tercer vegada aquest any que l’entitat reclama al Govern la presència d’intèrprets en aquests tipus d’intervencions institucionals en un situació que FESOCA qualifica de vergonyosa i discriminatòria cap el col·lectiu de les persones sordes. La primera va ser amb el accident petroquímic de Tarragona i la segona a causa del temporal Gloria.

L’entitat ha aprofitat aquesta queixa per recordar que se segueixen vulnerant altres drets fonamentals del col·lectiu que venen recollits en la legislació referent a les persones amb discapacitat.


Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES