Pablo Pineda presenta una Guia en lectura fàcil per ajudar les persones amb discapacitat intel·lectual a trobar feina

És un projecte personal del primer diplomat europeu amb síndrome de Down

pablo pineda portada guia ocupació discapacitat

Pablo Pineda, primer diplomat europeu amb síndrome de Down, ha presentat la Guia Muy Válida para el empleo, un document redactat en lectura fàcil per donar suport a les persones amb discapacitat intel·lectual en la seva recerca d’ocupació.

Es tracta d’un projecte personal que ha estat auditat i validat per experts de Plena Inclusió i persones amb discapacitat, i que han comptat amb els suport dels consultors de la Fundació Adecco, entitat amb la que el malagueny desenvolupa la seva activitat des del 2010.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Des de fa temps tenia clar que volia impulsar una publicació d’aquest tipus, ja que en ple segle XXI, la discapacitat continua infrarepresentada a les empreses i, quan és de tipus intel·lectual, és pràcticament invisible. L’objectiu d’aquesta guia és, precisament, dotar d’un nou recurs, no només a les més de 30.000 persones amb discapacitat intel·lectual que busquen feina a Espanya, sinó també a les que encara no ho fan per falta de coneixement o eines. D’aquesta manera, podrem contribuir a normalitzar la seva presència a les empreses i en la societat en general”, ha recalcat Pineda.

La guia està plantejada de manera que pugui acompanyar al demandant d’ocupació amb discapacitat intel·lectual durant tot el seu procés de recerca. Així, cada capítol contempla els reptes als quals habitualment s’enfronten les persones amb discapacitat intel·lectual: des de com utilitzar el transport públic per arribar al lloc de treball, fins algunes rutines d’utilitat per fer front al cansament que ens pogués envair mentre realitzem les nostres tasques.

BANER_300X250

De la mateixa manera, exposa les pautes bàsiques per tenir èxit en la recerca de feina: troba les teves qualitats, pensa en el teu objectiu, forma’t, organitza els teus dies, utilitza les xarxes socials de forma responsable, on buscar feina o consells per afrontar l’entrevista de treball.

La Guia introdueix al final un glossari de l’ocupació en lectura fàcil amb conceptes claus del món laboral com: contracte de treball, currículum, acós laboral, conciliació, etc.

Segons Francisco Mesonero, director general de la Fundació Adecco, “per donar poder de forma transversal als demandants d’ocupació amb discapacitat intel·lectual no només vèiem necessari que coneguin com buscar feina, sinó també que es familiaritzin amb la terminologia pròpia d’aquest àmbit, de cara a que siguin el més autònoms possible en la gestió de les seves relacions laborals”.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*