Dilluns, 6 desembre 2021
IniciInclusió SocialLes persones amb discapacitat no hauran de passar un exàmen de condicions...

Les persones amb discapacitat no hauran de passar un exàmen de condicions psicofísiques per al pilotatge de drons

La Agencia Española de Seguridad Aérea respon a un requeriment del CERMI

drons persones discapacitat
El pilotatge de drons és una nova sortida professional // Foto: Wikimedia Commons

Les persones amb discapacitat que aspirin a ser pilots de drons, almenys en la categoria oberta, no tindran necessitat de passar un examen previ de condicions psicofísiques, segons ha confirmat l’Agencia Española de Seguridad Aérea (AESA) en resposta a un requeriment del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI).

La AESA indica que “amb l’entrada en aplicació el 31 de desembre de 2020 del Reglament d’Execució (UE) 2019/947, pel qual es regula l’ús d’aeronaus no tripulades o UAS, aquesta normativa no estableix un requisit de certificat mèdic, per la qual cosa operar UAS en les categories obertes i específiques ja no requereix un certificat mèdic aeronàutic”.

fiare banca etica crowdfunding

D’aquesta manera s’obre la possibilitat per al col·lectiu de les persones amb discapacitat de desenvolupar aquesta tasca professional. Es tracta d’una nova oportunitat laboral per un col·lectiu especialment vulnerable en aquest àmbit.

Encara que l’AESA també precisa que “això és, però, sens perjudici de la determinació en l’avaluació de riscos de les operacions en una categoria específica de la necessitat que les tripulacions estableixin les condicions psicofísica adequades mitjançant un certificat mèdic aeronàutic o qualsevol altra evidència operativa addicional, si es considera necessària, com a part extensible de l’examen mèdic previ a l’emissió del certificat mèdic”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES