Dijous, 2 desembre 2021
IniciDiscapacitatLes persones amb discapacitat denuncien Iberia per tracte desigual en l’accés a...

Les persones amb discapacitat denuncien Iberia per tracte desigual en l’accés a la targeta d’embarcament

cermi denuncia iberia tracte desigual targeta embarcament
La web de la companyia no els permet l’accéss directe a la targeta d’embarcament // Foto: Wikipèdia

La impossibilitat que les persones amb discapacitat  no puguin accedir a la targeta d’embarcament dels vols de la companyia Iberia a través de la pàgina web, ha portat al Comitè Espanyol de Representats de les Persones amb Discapacitat (CERMI) a denunciar un tracte desigual cap el col·lectiu de les persones amb mobilitat reduïda l’hora de facturar.

El CERMI justifica la denuncia que per l’obtenció de la tarja d’embarcament en vols de IBERIA, els passatgers amb discapacitat han d’especificar si necessiten el servei d’atenció a persones amb mobilitat reduïda. Un cop seleccionada aquesta opció, se deshabilita la possibilitat d’obtenir la targeta d’embarcament, lo que suposa que el passatger ha d’anar necessàriament al mostrador de la companyia per a la seva obtenció el mateix dia que viatja. Això suposa que el viatger amb discapacitat ha de presentar-se a l’aeroport amb major antelació i suportar llargues cues.

fiare banca etica crowdfunding

La plataforma representativa de la discapacitat a Espanya ha traslladat aquesta queixa per carta a la aerolínia demanant-li que solucioni l’operativa actual, i ha presentat també la queixa davant l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (OADIS) del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Aquesta no és la primera vegada que el col·lectiu de les persones amb discapacitat es queixa de tracte desigual a la companyia espanyola, ja que anteriorment COCEMFE, entitat que pertany al CERMI, i que representa a les persones amb discapacitat física i orgànica d’Espanya, va enviar una carta en termes similars.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES