Campanya “No et quedis fora” per sensibilitzar els comerços de Girona sobre l’accessibilitat dels establiments

Es farà un estudi d’accessibilitat a més de 1.300 establiments

campanya girona no et quedis fora accessibilitat comerços girona
2 estudiants de la Universitat de Girona, Josep M. Noguer, President Girona Centre eix comercial, Anna M. Guillén, vicepresidenta de MIFAS i Ruben Marcos, de de Válida sin barreras // Foto: Grup MIFAS

“No et quedis fora” és l’eslògan de la campanya que han posat en marxa l’Associació MIFAS i Válida sin barreras juntament amb la Universitat de Girona, el suport de l’agrupació Girona Centre Eix Comercial, per conscienciar els propietaris dels establiments de Girona per a que els comerços siguin accessibles a les persones amb mobilitat reduïda.

FREEFORMSTYLE-600X300

En aquest sentit, durant els propers mesos cinc estudiants de la Universitat de Girona visitaran més de 1.300 establiments on s’analitzaran tots els accessos a les botigues, comerços i locals oberts al públic del Barri Vell, Mercadal, Eixample i Santa Eugènia, per avaluar el seu grau d’accessibilitat.

banner_300x200_entrenuvols

Aquells establiments que no presentin cap barrera arquitectònica a la seva entrada, gaudiran d’un distintiu visual al final de l’estudi que garanteix la inclusió. Als propietaris d’aquells locals que no siguin accessibles, se’ls informarà de la seva importància i de les diferents opcions que hi ha per a convertir-los en inclusius.

L’Associació MIFAS ha fet tres estudis d’accessibilitat entre els anys 2013 i 2017 per tal de sensibilitzar els propietaris dels comerços, sempre amb el suport de Girona Centre Eix Comercial i enguany també amb el de Válida sin barreras.

Un gran nombre d’establiments comercials presenten encara barreres arquitectòniques que dificulten i/o impideixen l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. La realitat demostra que un local amb un graó de només 2 centímetres d’alçada a la seva entrada el converteix en no accessible per a les persones usuàries de cadira de rodes, deixant-les, per tant, a fora, excloses.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*