Dimarts, 30 novembre 2021
IniciInclusió SocialCampanya “No et quedis fora” per sensibilitzar els comerços de Girona sobre...

Campanya “No et quedis fora” per sensibilitzar els comerços de Girona sobre l’accessibilitat dels establiments

campanya girona no et quedis fora accessibilitat comerços girona
2 estudiants de la Universitat de Girona, Josep M. Noguer, President Girona Centre eix comercial, Anna M. Guillén, vicepresidenta de MIFAS i Ruben Marcos, de de Válida sin barreras // Foto: Grup MIFAS

“No et quedis fora” és l’eslògan de la campanya que han posat en marxa l’Associació MIFAS i Válida sin barreras juntament amb la Universitat de Girona, el suport de l’agrupació Girona Centre Eix Comercial, per conscienciar els propietaris dels establiments de Girona per a que els comerços siguin accessibles a les persones amb mobilitat reduïda.

En aquest sentit, durant els propers mesos cinc estudiants de la Universitat de Girona visitaran més de 1.300 establiments on s’analitzaran tots els accessos a les botigues, comerços i locals oberts al públic del Barri Vell, Mercadal, Eixample i Santa Eugènia, per avaluar el seu grau d’accessibilitat.

diari-discapacitat-300x250e

Aquells establiments que no presentin cap barrera arquitectònica a la seva entrada, gaudiran d’un distintiu visual al final de l’estudi que garanteix la inclusió. Als propietaris d’aquells locals que no siguin accessibles, se’ls informarà de la seva importància i de les diferents opcions que hi ha per a convertir-los en inclusius.

L’Associació MIFAS ha fet tres estudis d’accessibilitat entre els anys 2013 i 2017 per tal de sensibilitzar els propietaris dels comerços, sempre amb el suport de Girona Centre Eix Comercial i enguany també amb el de Válida sin barreras.

Un gran nombre d’establiments comercials presenten encara barreres arquitectòniques que dificulten i/o impideixen l’accés a les persones amb mobilitat reduïda. La realitat demostra que un local amb un graó de només 2 centímetres d’alçada a la seva entrada el converteix en no accessible per a les persones usuàries de cadira de rodes, deixant-les, per tant, a fora, excloses.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES